Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΗ ΝΙΚΟΛΑ! Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ

Για θαύμα μιλούν οι πιστοί στα Τρίκαλα, όταν έκπληκτοι είδαν πως οι φλόγες από τις μεγάλες φωτιές, που έκαναν στάχτη 1.000 στρέμματα κ...




Για θαύμα μιλούν οι πιστοί στα Τρίκαλα, όταν έκπληκτοι είδαν πως οι φλόγες από τις μεγάλες φωτιές, που έκαναν στάχτη 1.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης και χορτολιβαδικής έκτασης, σταμάτησαν ξαφνικά στον περίγυρο της εκκλησίας του Αη Νικόλα!




Οι δύο πυρκαγιές μαίνονταν στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου από το βράδυ της Τετάρτης έως το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν κάποια στιγμή περικύκλωσαν το ξωκκλήσι στους Αγίους Αποστόλους!

Οι πυροσβέστες έσπευσαν να το σώσουν, ξαφνικά, όμως, η φωτιά σταμάτησε στα αγριόχορτα, πριν καν προχωρήσει στο προαύλιο. Το εκκλησάκι χρονολογείται από το 1900 και είναι ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα των κατοίκων τριών χωριών, του Μικρού και Μεγάλου Κεφαλοβρύσου και των Αγίων Αποστόλων.
Οι κάτοικοι, αποσβολωμένοι, κάνουν λόγο για το «θαύμα του Αη Νικόλα» καθώς, όπως λένε, δεν γίνεται οι πύρινες γλώσσες να σταμάτησαν το καταστροφικό έργο τους ξαφνικά λίγο πριν «γλείψουν» τον μικρό ναό.

Στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 18 άντρες, οι οποίοι προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, αλλά ήταν πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση και η φωτιά κατέστρεφε ό,τι έβρισκε στο διάβα της.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, η φωτιά για ακόμη μία φορά πρέπει να άρχισε από καλαμιά καλαμποκιού που προσπάθησε κάποιος αγρότης να κάψει.

Πηγή:dete

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.