Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΓΙΚΟ!!! ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΕ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ!

Η πετρελαιοκηλίδα της Σαλαμίνας "μαύρισε" Πειραϊκή, Φρεαττύδα, Καλαμάκι, Αγιο Κοσμά, Ελληνικό και Φάληρο - Έλεγχοι από το...






Η πετρελαιοκηλίδα της Σαλαμίνας "μαύρισε" Πειραϊκή, Φρεαττύδα, Καλαμάκι, Αγιο Κοσμά, Ελληνικό και Φάληρο - Έλεγχοι από το Λιμενικό κατά μήκος όλης της ακτογραμμής στα νότια προάστια της Αττικής - Εικόνες που συγκλονίζουν - Δεν ξέρουν ακόμα την έκταση της ρύπανσης!




Η πετρελαιοκηλίδα που «έπνιξε» την Σαλαμίνα δεν έμεινε εκεί. Επεκτάθηκε και μάλιστα έχει φτάσει εκτός από την Πειραϊκή και την Φρεαττύδα και σε Καλαμάκι, Αγιο Κοσμά, και Ελληνικό.

Εστίες μόλυνσης έχουν εντοπιστεί και εκεί και σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ήδη επιχειρεί το Λιμενικό.

Η εικόνα από τις δυο πλαζ του Αγίου Κοσμά είναι αποκαρδιωτική. Η παραλίες είναι μαύρες και οι κάτοικοι της περιοχής και όσοι βρέθηκαν εκεί για να κάνουν μπάνιο όπως συνήθιζαν όλο το καλοκαίρι δεν πιστεύουν στα μάτια τους.

Η δυσοσμία είναι έντονη σε όλη την παραλιακή!





Το ταξίδι της πετρελαιοκηλίδας που κάλυψε τις ακτές της Σαλαμίνας ήταν προς τον Πειραιά, σύντομο και καταστροφικό.

Φρεαττύδα και Πειραϊκή γέμισαν μαζούτ, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι αγαπημένες παραλίες των πειραιωτών όπως του Παρασκευά στα Βοτσαλάκια και μπροστά από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, είναι μαύρες.





Ως μείζονος σημασίας βαρύ περιστατικό, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χαρακτήρισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσιος Χαράλαμπος Καλαματιανός.

Στην σύσκεψη που έγινε ο γ.γ. τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να γίνει απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο, προκειμένου να μην υπάρξει άλλη διαρροή ρυπογόνων ουσιών, αλλά και στον εντοπισμό των πετρελαιοκηλίδων που υπάρχουν στη θάλασσα με σκοπό τη συλλογή τους.

Σχετικά με το χρόνο που θα διαρκέσει η επιχείρηση απορρύπανσης, ο γγ δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη εκτίμηση, αλλά η εταιρεία καθαρισμού και όσοι άλλοι εμπλέκονται αναφέρουν περίπου σε ένα μήνα.

«Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή την έκταση της θαλάσσιας μόλυνσης, αλλά όταν όταν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και γι αυτό θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε» ανέφερε.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.