Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ...

Αντίποινα των Ταλιμπάν, που θεώρησαν προσβλητικό ένα φυλλάδιο των Αμερικανικών δυνάμεων, ήταν η χθεσινή επίθεση καμικάζι με μοτοσυκλέτα...




Αντίποινα των Ταλιμπάν, που θεώρησαν προσβλητικό ένα φυλλάδιο των Αμερικανικών δυνάμεων, ήταν η χθεσινή επίθεση καμικάζι με μοτοσυκλέτα κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, όπου τραυματίστηκαν τρία άτομα.






Σύμφωνα με μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το φυλλάδιο εικονίζει ένα λιοντάρι που καταδιώκει ένα λευκό σκυλί -το λευκό είναι το χρώμα της σημαίας των Ταλιμπάν- στο σώμα του οποίου γράφει: «Δεν υπάρχει άλλος Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του».

«Πάρτε πίσω την ελευθερία σας από τα σκυλιά. Βοηθήστε τις δυνάμεις ασφαλείας να εξαλείψουν τον εχθρό. Ανακτήστε την ελευθερία σας και εγγυήσεις για την ασφάλειά σας», προτρέπει τους Αφγανούς το φυλλάδιο.

Τα σκυλιά θεωρούνται μιαρά από ορισμένους μουσουλμάνους κι η σύνδεση του ισλάμ με ένα σκυλί προκάλεσε εκδηλώσεις οργής από πολλούς στο Αφγανιστάν.

Το NATO επιβεβαίωσε ότι έγινε μια «έκρηξη στο εξωτερικό ενός σημείου ελέγχου της Μπαγκράμ» και πρόσθεσε ότι υπήρξε «ένας μικρός αριθμός θυμάτων», στα οποία προσφέρθηκαν ιατρικές φροντίδες. «Η Μπαγκράμ είναι ασφαλής και για το συμβάν διεξάγεται έρευνα», διευκρίνισε το Σύμφωνο.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, δήλωσε ότι η επίθεση είχε στόχο «τους αμερικανούς εισβολείς» και έγινε «σε αντίποινα για την προσβολή τους στην ισλαμική πίστη σήμερα». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ισλαμιστών ανταρτών η επίθεση είχε απολογισμό «πάνω από 20 νεκρούς και τραυματίες».

Νωρίτερα χθες οι αμερικανικές δυνάμεις ζήτησαν συγγνώμη για τη διανομή του φυλλαδίου αυτού με τον στρατηγό Τζέιμς Λίντερ, επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν, να δηλώνει ότι ότι έγινε «λάθος».





Το φυλλάδιο «περιείχε κατά λάθος μια εικόνα ιδιαίτερα προσβλητική για τους μουσουλμάνους και για το Ισλάμ. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Τρέφουμε τον βαθύτερο σεβασμό για το ισλάμ και για τους μουσουλμάνους εταίρους μας», ανέφερε ο αμερικανός ανώτερος αξιωματικός όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το φυλλάδιο καταδίκασαν πολλοί Αφγανοί σε αναρτήσεις τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στελέχη των αρχών της επαρχίας Παρουάν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αμερικανικές δυνάμεις προκαλούν διενέξεις αυτού του είδους στο Αφγανιστάν, όπου δρουν από το 2001. Το 2012, αμερικανοί στρατιώτες είχαν κάψει αντίτυπα του Κορανίου, γεγονός που όταν έγινε γνωστό προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις για ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.