Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΚΙ ΟΜΩΣ... ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ AFD ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...!!!

Πλώρη για να καταλάβουν τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη γερμανική βουλή έχουν βάλει οι ακροδεξιοί της «Εναλλακ...

«Δική μας χώρα, δική μας πατρίδα» ένα από τα βασικά συνθήματα της AfD σ' αυτές τις εκλογές (Φωτογραφία: ΑΡ)





Πλώρη για να καταλάβουν τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη γερμανική βουλή έχουν βάλει οι ακροδεξιοί της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία», που αναδεικνύονται σε τρίτη δύναμη στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις.




Σε περίπτωση που οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς αποφασίσουν να συνεχίσουν τον «μεγάλο συνασπισμό» τότε η AfD δεν αποκλείεται να ηγηθεί της αντιπολίτευσης στη Μπούντεσταγκ, ρόλος που παραδοσιακά συνοδεύεται από πρόσθετα προνόμια, όπως η προεδρία της επιτροπής Προϋπολογισμού της βουλής.

Το ακροδεξιό, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα ενδεχομένως να εξασφαλίσει μέχρι και 89 από τις 703 έδρες της Μπούντεσταγκ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Tagesspiegel του Βερολίνου.

Η AfD ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 από μια ομάδα οικονομολόγων, που αντιδρούσαν στα πακέτα διάσωσης για τις κλυδωνιζόμενες οικονομίες της ευρωζώνης και λίγο έλειψε στις περασμένες εκλογές να πιάσει το 5% - όριο εισόδου στη βουλή. Ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής φιλοδοξεί να εξασφαλίσει ένα διψήφιο ποσοστό παρά τα σκάνδαλα του ηγετικού του διδύμου που κυριάρχησαν στα πρωτοσέλιδα.


Το ηγετικό δίδυμο της AfD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Αλις Βάιντελ

Υπογραμμίζοντας τις ολοένα και πιο ξεκάθαρες εθνικιστικές θέσεις του κόμματός του ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, που αναμένεται να γίνει ο γηραιότερος βουλευτής της επόμενης Μπούντεσταγκ, δήλωσε προ ημερών ότι η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει πέρα από την εξιλέωση για τα εγκλήματα που διέπραξε και να είναι «υπερήφανη» για τα «επιτεύγματα» των στρατιωτών της κατά τη διάρκεια τόσο του Α΄ όσο και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.




«Αν οι Γάλλοι είναι δικαίως περήφανοι για τον αυτοκράτορά τους και οι Βρετανοί για τον Νέλσονα και τον Τσόρτσιλ, έχουμε και εμείς το δικαίωμα να είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα των Γερμανών στρατιωτών σε δύο παγκόσμιους πολέμους», είπε ο 76χρονος σε ομιλία του σε οπαδούς της AfD στις 2 Σεπτεμβρίου, βίντεο της οποίας αναρτήθηκε αργότερα στο YouTube. «Ο κόσμος δεν χρειάζεται πλέον να μας επιπλήττει για αυτά τα 12 χρόνια—δεν έχουν σχέση με την ταυτότητά μας σήμερα», συνέχισε ο Γκάουλαντ, αναφερόμενος στην περίοδο των Ναζί, από το 1933 μέχρι το 1945, όταν διαπράχθηκε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Ένα email που διέρρευσε και το οποίο υπογράφει η έτερη επικεφαλής της AfD, Αλις Βάιντελ, απηχεί την ρητορική του ακροδεξιού εξτρεμιστικού κινήματος των “Reichsbürger” περιγράφοντας τα μέλη της νυν κυβέρνησης της Γερμανίας ως «γουρούνια», τα οποία «δεν είναι τίποτε άλλο παρά μαριονέτες των νικητριών δυνάμεων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αποστολή των οποίων είναι να κρατούν υποταγμένο τον γερμανικό λαό.» Η επικοινωνιακή ομάδα της AfD απέρριψε αρχικά ως ψεύτικο το e-mail, αλλά ο δικηγόρος της Βάιντελ δεν απορρίπτει πλέον ότι το έγραψε η πελάτισσά του.

Η πρώην τραπεζικός, η οποία εκπροσωπεί την οικονομικά φιλελεύθερη πτέρυγα της AfD και συζεί στην Ελβετία με μία γυναίκα γεννημένη στη Σρι Λάνκα, κατηγορήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την εφημερίδα “Die Zeit” ότι προσέλαβε χωρίς χαρτιά μια πρόσφυγα από τη Συρία ως οικιακή βοηθό. Η Βάιντελ, το κόμμα της οποίας θέλει να σφραγίσει τα σύνορα της ΕΕ, να αφαιρέσει τη γερμανική υπηκοότητα από τους μετανάστες που είναι ένοχοι για σημαντικά εγκλήματα ή να κηρύξει το Ισλάμ ασύμβατο με την γερμανική κουλτούρα, απέρριψε τις αιτιάσεις.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.