Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ...!! ΜΚΟ ΨΑΧΝΟΥΝ 500 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!

Η πρώτη απάντηση που δίνουν οι ιδιοκτήτες είναι αρνητική. Όμως μια δεύτερη σκέψη αλλάζει τη διάθεσή τους, καθώς επικρατεί το συναίσθημ...




Η πρώτη απάντηση που δίνουν οι ιδιοκτήτες είναι αρνητική. Όμως μια δεύτερη σκέψη αλλάζει τη διάθεσή τους, καθώς επικρατεί το συναίσθημα έναντι των ανθρώπων αυτών όπως και το γεγονός ότι τους καλύπτει την οικονομική απαίτηση, δηλαδή δίνονται όλες οι εγγυήσεις για την καταβολή του μισθώματος όπως και τα έξοδα ρεύματος, νερού και των κοινοχρήστων τα αναλαμβάνει όλα η ΜΚΟ.




Οι Σύριοι πρόσφυγες είναι η κινητήριος δύναμη που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά των μισθώσεων χάρη στην ανάγκη στέγασης των προσφύγων ανεβάζει τις τιμές των ακινήτων.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που βάζουν αγγελίες για τη μίσθωση του ακινήτου, το πρώτο τηλέφωνο που δέχονται είναι από μεσίτες που συνεργάζονται με ΜΚΟ ή τηλεφωνούν οι ίδιες οι ΜΚΟ και ζητούν να ενοικιάσουν το ακίνητο.
Οι ιδιοκτήτες που δέχονται το τηλεφώνημα αρχικά εμφανίζονται διστακτικοί στο αίτημα του μεσίτη ή της ΜΚΟ ενώ ορισμένους τους πιάνει… κρύος ιδρώτας στην προοπτική να βάλουν πρόσφυγές στο σπίτι τους.

Η πρώτη απάντηση που δίνουν είναι αρνητική.

Όμως μια δεύτερη σκέψη αλλάζει τη διάθεσή τους, καθώς επικρατεί το συναίσθημα έναντι των ανθρώπων αυτών όπως και το γεγονός ότι τους καλύπτει την οικονομική απαίτηση, δηλαδή δίνονται όλες οι εγγυήσεις για την καταβολή του μισθώματος όπως και τα έξοδα ρεύματος, νερού και των κοινοχρήστων τα αναλαμβάνει όλα η ΜΚΟ.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου συζητά την ενοικίαση του ακινήτου αποκλειστικά με τη ΜΚΟ η οποία στη ουσία εγγυάται για τους ενοικιαστές. Ο αριθμός των ατόμων που θα μείνει στο διαμέρισμα εξαρτάται από τα τ.μ. του διαμερίσματος. Παράδειγμα ένα ακίνητο 55 τ.μ. μπορεί να φιλοξενήσει μια οικογένεια 4-5 ατόμων.




Επίσης η ΜΚΟ κάνει γνωστό στον ιδιοκτήτη ότι μπορεί να επισκεφθεί ο ιδιοκτήτης το ακίνητο όποτε επιθυμεί.

Η ΜΚΟ όμως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τα άτομα που θα φιλοξενηθούν στο σπίτι. Το πιο σημαντικό για τον ιδιοκτήτη από τη στιγμή που θα δεχθεί να το μισθώσει, θα υπογράψει συμβόλαιο τριών ετών και το κυριότερο θα καταβάλλεται με ασφάλεια το ενοίκιο.

Να σημειωθεί ότι οι ΜΚΟ για να στεγάσουν πρόσφυγες «κυνηγούν» ξενοδοχεία που υπολειτουργούν ή που παραμένουν κλειστά.

Ήδη έχουν γίνει συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ ενώ μέχρι πρότινος ήταν κλειστό.

Στην παρούσα φάση το πρόγραμμα μίσθωσης προβλέπει τη διαμονή οικογενειών από τη Συρία.

Συνολικά αναζητούνται 500 διαμερίσματα τα οποία πρέπει να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές ενώ αποκλείονται υπόγεια και ακίνητα που δεν είναι συντηρημένα. Την επίπλωση του διαμερίσματος αναλαμβάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Συνολικά το πρόγραμμα μίσθωσης κατοικιών περιλαμβάνει και άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά και Ηράκλειο της Κρήτης).Το κονδύλι για τη διαμονή των προσφύγων σε σπίτια ανέρχεται 93,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.