Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ 2 ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΕΣΜΠΟΛΛΑΧ

Πανικός στο Ισραήλ.Ο Νετανιάχου εκπονεί πλάνα εκκένωσης πόλεων σε περίπτωση πολέμου με Χεζμπολλά.Αποφάσισε την εκκένωση 2 πόλεων δεκ...






Πανικός στο Ισραήλ.Ο Νετανιάχου εκπονεί πλάνα εκκένωσης πόλεων σε περίπτωση πολέμου με Χεζμπολλά.Αποφάσισε την εκκένωση 2 πόλεων δεκάδων χιλιάδων κατοίκων σε περίπτωση πολέμου φοβούμενος τη Χεζμπολλά.





Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu αποφάσισε να εκκενώσει δυο πόλεις την Kiryat Shmona (στα βόρεια των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών) και την Sderot (αντίστοιχα στο Νότο) σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος με την Hezbollah ή με φράξιες της Gaza, ανακοινώνει το ισραηλινό μέσο Ynet τη Δευτέρα.

Οι ισραηλινές αρχές σύμφωνα με το δημοσίευμα αποφάσισαν την εκκένωση 40 με 50 χιλιάδων εποίκων που διαβιούν σε αυτές τις πόλεις προσθέτοντας ότι αυτοί θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία στην Κεντρική χώρα.Αστυνομικά τμήματα και διασώστες θα εμπλακούν στη διαδικασία εκκένωσης σε περίπτωση πολέμου.

Από το φόβο πυραύλων που θα εκτοξευθούν από τη λιβανέζικη αντίσταση το Ισραήλ αποφασίζει να εκκενώσει τις πόλεις Sdérote και Kiryat Shmona σε περίπτωση πολέμου κατά της Γάζας ή σε πόλεμο Ισραήλ με λιβανέζικη Hezbollah », αποκάλυψε η ισραηλινή τηλεόραση.

Το πλάνο αποκαλείται « Milonite » και προβλέπει την άμεση απόσυρση 20 κατοίκων από τα κτίρια που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Β και Ν.Το σχέδιο παρουσιάστηκε στη διυπουργική επιτροπή πριν να γίνει αποδεκτό. Σύμφωνα με το πλάνο αυτό για κάθε εποικισμό που εκκενώνεται ένας νέος θα δομηθεί για τους εποίκους ως το τέλος του πολέμου.

Η ισραηλινή εφημερίδα Yediot Aharonot 11.9.17 δείχνει σε ποιό βαθμό υπάρχει ανησυχία στους πολιτικούς διευθύνοντες για έναν τρίτο πόλεμο με Λίβανο.




« Για α΄φορά στην ιστορία του το Ισραήλ αποφασίζει να εκκενώσει τους 2 εποικισμούς Kiryat Shmona και Sdérote », δήλωσε ο Alex Fishman, σταρτιωτικός αναλυτής επικαλούμενος πηγές.

Αυτές οι πηγές αναφέρουν ότι το Ισραήλ φοβάται επιθέσεις με πυραύλους κατά των 2 πόλεων των 50.000 εποίκων.

Υψηλός στρατιωτικός αξιωματούχος του Ισραήλ τονίζει ότι η χώρα του προσανατολίζεται να κατακτήσει ένα μεγάλο μέρος του Λιβάνου σε περίπτωση πολέμου με την Hezbollah, αναφέρει το Fars News.

Υπό την κάλυψη της ανωνυμίας ο αξιωματούχος δηλώνει ότι μετά την κατάκτηση από το Ισραήλ ενός μέρους του Νότου του Λιβάνου όπου η Hezbollah διαθέτει εγκαταστάσεις και στρατιωτικές βάσεις η χώρα του θα υποχρεώνε τα Ηνωμένα Έθνη να υιοθετήσουν μια απόφαση για τη βελτίωση της κατάστασης της ασφάλειας στα ισραηλινολιβανέζικα σύνορα.

« Η Hezbollah είναι ένας στρατός…σκέφτεται κι αντιδρά ως στρατός », είπε πριν να προσθέσει ότι η Hezbollah θα μπορούσε να εξαπολύσει 1.500 – 2.000 ημερησίως εναντίον του Ισραήλ.

Η Τσαχάλ πραγματοποιεί τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της 20αετίας κοντά στα σύνορα με Λίβανο.PressTV, al manar

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.