Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!

Την απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου, το οποίο έκρινε ως παράνομο το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ και απαγόρευσε τ...

Η Τουρκία απειλεί ευθέως τη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν





Την απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου, το οποίο έκρινε ως παράνομο το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ και απαγόρευσε τη διεξαγωγή του, χαιρέτισε η κυβέρνηση της Τουρκίας.




Η Άγκυρα χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος» τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου και αφορά τις ημιαυτόνομες περιοχές που διαμένουν οι Κούρδοι στο Ιράκ.

Ο ηγέτης των Κούρδων της περιοχής Μαρσούντ Μπαρτζάνι, μίλησε στα ΜΜΕ και αναφέρθηκε στο «φυσικό δικαίωμα» των ομοεθνών του να αποκτήσουν το δικό τους αυτόνομο κράτος.
«Πρέπει να ματαιωθεί»

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγκ, από την πλευρά του, είπε ότι πρόκειται για «ιστορικό λάθος» και τόνισε ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει πολιτικές, προκειμένου να διαφυλαχτεί η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.

«Το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ πρέπει να ματαιωθεί. Αν πραγματοποιηθεί, θα επιφέρει μεγάλο κόστος και συνέπειες», απείλησε ο Τούρκος πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.