Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΨΩΝΙΑ...!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΠΙ 24 ΩΡΕΣ...

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα το απόγευμα το αεροσκάφος της Jet2 που θα μεταφέρει επιβάτες άλλου αεροπ...

Tourkia_smirnh




Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα το απόγευμα το αεροσκάφος της Jet2 που θα μεταφέρει επιβάτες άλλου αεροπλάνου, της ίδιας εταιρείας στην Κύπρο, μετά την περιπέτεια που ζουν το τελευταίο 24ώρο.

Το αεροπλάνο που ξεκίνησε από το Μάντσεστερ με προορισμό τη Λάρνακα, το βράδυ του Σαββάτου αντιμετώπισε μηχανική βλάβη και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σμύρνης.




Μεταξύ των επιβατών όμως, βρίσκονται και πέντε Κύπριοι.

Σύμφωνα με δημοσιογράφος επιβαίνουσα, η οποία επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε λόγο για «πολιτικό πρόβλημα».

Οι αρμόδιες Αρχές της Μεγαλονήσου, ήρθαν σε επαφή με την αεροπορική εταιρεία, η οποία εξέφρασε φόβους μήπως τεθεί ζήτημα προσγείωσης σε αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα, κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη.

Σμύρνη – αεροδρόμιο – Κύπριοι ταξιδιώτες

Έτσι, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, το αεροσκάφος που εστάλη για να παραλάβει τους επιβάτες από τη Σμύρνη, θα πετάξει προς την Ρόδο ή την Κω, ώστε να αλλάξει ο κωδικός πτήσης και να φαίνεται πως η πτήση φτάνει στη Λάρνακα από την Ελλάδα.

Η πτήση αναμένεται να προσγειωθεί στη Λάρνακα γύρω στις 17:30.

Οι Κύπριοι επιβαίνοντες δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα από τις τουρκικές Αρχές, αλλά τους παρασχέθηκε βίζα σε λευκό χαρτί, όπως συμβαίνει με όλους του Κύπριους, αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα κυπριακά επίσημα έγγραφα. Βέβαια, όλο αυτό σημαίνει πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση για όλους τους επιβάτες της πτήσης.

Σμύρνη – αεροδρόμιο – Κύπριοι ταξιδιώτες

Το βράδυ του Σαββάτου, οι επιβάτες έμειναν σε ένα ξενοδοχείο στη Σμύρνη. Επικοινωνήσαμε με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη για να τους παρέχει προξενική βοήθεια, ανέφερε η Προϊστάμενη του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Μαρία Μιχαήλ, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές και προξενικές ενέργειες με στόχο την ασφαλή άφιξη των Κύπριων επιβατών στη Λάρνακα.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.