Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΕΡΕΥΕΙ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΤΑΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Αχελώος, γνωστός κι ως Ασπροπόταμος, είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας. Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και συγκ...






Ο Αχελώος, γνωστός κι ως Ασπροπόταμος, είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας.

Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και συγκεκριμένα από το όρος Λάκμος (Περιστέρι), νότια νοτιοδυτικά του Μετσόβου και μετά από μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, έχοντας σχηματίσει με τις προσχώσεις του τα νησιά Εχινάδες.




Κατά τη διαδρομή του διέρχεται από τους νομούς Τρικάλων, από τα όρια των νομών Καρδίτσας και Άρτας και στη συνέχεια από τα όρια των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Αχελώος λοιπόν που πάντα έχει νερό, όπως τονίζει σε μήνυμά του αναγνώστης του "VimaPoliti.gr" και κάτοικος στο Περδικάκι Βάλτου ,εδώ και δέκα μέρες όπως φαίνεται και στην φώτο έχει σχεδόν στερέψει.

Η διαρκής ανομβρία του φετινού καλοκαιριού συντέλεσε στο να πέσει κατα πολύ η στάθμη του ποταμού. Σύμφωνα με τους κατοίκους το φαινόμενο έχει να εμφανιστεί πάνω από 20 χρόνια…

Οι φωτογραφία που μας έστειλαν είναι απο την Παρασκευή λίγο μετά το Περδικάκι και δείχνουν την σημερινή κατάσταση του Αχελώου που μέρα με την μέρα στερεύει όλο και περισσότερο.
tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.