Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - 200 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Εικόνες αποκάλυψης από τη Σαμοθράκη Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στο νησί της Σαμοθράκης O δήμος Σαμοθρ...




Εικόνες αποκάλυψης από τη Σαμοθράκη
Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στο νησί της Σαμοθράκης
O δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Σαμοθράκη λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα.



Συγκεκριμένα, η έντονη βροχόπτωση και η σφοδρή καταιγίδα που έχει πλήξει την Σαμοθράκη από το βράδυ της Δευτέρας έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, πλημμύρες και κατολισθήσεις στο νησί.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, η έντονη βροχόπτωση είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιοστά χτες το βράδυ , ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, καθιστώντας επικίνδυνη την κυκλοφορία.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα σε δύο μόνο ώρες σχεδόν 200 λίτρα βροχής το τετραγωνικό μέτρο, όσο δηλαδή βρέχει περίπου δηλαδή στην Θεσσαλονίκη από Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη.

O δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.

Το νησί έχει «κοπεί» στα δύο, ενώ έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας. Ήδη οι ζημιές και τα προβλήματα είναι πολλά αφού έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Υγείας και σπίτια στην Χώρα ενώ παρασυρθηκε μια γέφυρα μετά τα Αλώνια στο 5ο χλμ στο δρόμο Καμαριωτισσας – Χώρας.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που καθιστούν την επικοινωνία σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη.

Οι έντονες καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει όλον τον Έβρο.




Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στην περιοχή

Μεταβαίνει άμεσα στη Σαμοθράκη κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, το οποίο συνοδεύεται από στελέχη των Υπηρεσιών, καθώς και από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να συντονίσουν τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από την χθεσινοβραδινή εκδήλωση σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Έχει ήδη καταφθάσει στο νησί ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβοτς, με κλιμάκια της Περιφέρειας για εκτίμηση της κατάστασης στο νησί. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη Σαμοθράκη θα βρεθεί, τις μεσημεριανές ώρες και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας.

Παράλληλα, στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, 200 στρατιώτες, καθώς και υδροφόρες για πόσιμο νερό.

Τέλος, η 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί τα μηχανήματα του Κέντρου Υγείας στη Χώρα προκειμένου να αντικατασταθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.