Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΑ 18+!!! ΚΙΝΕΖΟΣ «ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ» ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΑ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες και το βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν έναν άντρα στην Κίνα ν...






Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες και το βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν έναν άντρα στην Κίνα να κόβει τις φωνητικές χορδές από σκύλους προκειμένου να πάψουν να κάνουν φασαρία.




Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της πόλης Τσενγκντού, ο αυτόκλητος κτηνίατρος έκανε τις επεμβάσεις διάρκειας περίπου 5 λεπτών σε ένα τραπέζι στην άκρη του δρόμου.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον άντρα να αφαιρεί, χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι, τις φωνητικές χορδές από ναρκωμένους σκύλους κρατώντας το στόμα τους ανοικτό με ένα σχοινί. Το έδαφος κάτω από τα πόδια του ήταν συνεχώς γεμάτο αίμα και μάρτυρες κατέθεσαν πως ποτέ δεν έπλενε τα εργαλεία του μετά από κάθε επέμβαση.

Ο άντρας, που ονομάζεται Zeng, δήλωσε πως είναι ερασιτέχνης κτηνίατρος αλλά δεν διαθέτει φυσικά νόμιμη άδεια, υπερασπίστηκε την πρακτική του υποστηρίζοντας πως το μόνο που έκανε ήταν να βοηθά τους ιδιοκτήτες των κατοικιδίων και τους γείτονές τους, οι οποίοι ενοχλούνταν από το έντονο γάβγισμα.












Χρήστες του ίντερνετ αλλά και επαγγελματίες κτηνίατροι σχολίασαν πως η διαδικασία όχι μόνο είναι απάνθρωπη αλλά συνιστά και απειλή για τη δημόσια υγεία, καθώς οι επεμβάσεις γίνονταν σε ανοικτό χώρο σε μια αγορά με άνθη και πουλερικά της επαρχίας Σετσουάν. Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνταν πάνω σε ένα παλιό τραπέζι και ο Zeng αναισθητοποιούσε τους σκύλους με μια ένεση σε ένα από τα πόδια τους. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας σχοινιά κρατούσε ανοικτό το στόμα του ζώου και τους έκοβε τις φωνητικές χορδές. Η χρέωση ήταν μεταξύ 7 και 10 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου.

Ο άντρας δήλωσε πως παλιότερα είναι pet shop και πως έμαθε την συγκεκριμένη πρακτική πριν πολλά χρόνια. «Πελάτες» του δήλωσαν πως πήγαιναν σε αυτόν γιατί οι σκύλοι τους έκαναν πολύ φασαρία και δέχονταν παράπονα από τους γείτονες. «Καλύτερα να του κόψω τις φωνητικές χορδές παρά να τον εγκαταλείψω, έτσι δεν είναι;», δήλωσε μια ιδιοκτήτρια που πήγε το κουτάβι της στον Zeng, επειδή η οικογένεια και οι γείτονές της παραπονούνταν πως δεν αντέχουν άλλο το γάβγισμά του.

Οι κινεζικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση των εργαλείων του και διέταξαν έρευνα για το συμβάν, ενώ ο άντρας κλήθηκε να «κλείσει» το αυτοσχέδιο κτηνιατρείο του.









Να σημειωθεί πως το «bark softening» συνιστά σήμερα μια νόμιμη χειρουργική μέθοδο με την οποία ο κτηνίατρος επεμβαίνει στις φωνητικές χορδές ενός σκύλου και αφαιρεί ένα μέρος αυτών. Με τον τρόπο αυτό ο σκύλος έχει ακόμα τη δυνατότητα να γαβγίζει, αλλά πιο ήσυχα και πιο βραχνά.

trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.