Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΟΚ: ΚΑΤΑΦΤΑΝΟΥΝ 13.000 ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ - AKOMH 21.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ!

Σύμφωνα με τη συνομοσπονδία, η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς, με αποτέλεσμα...

Πρόβλεψη σοκ: Καταφτάνουν 13.000 λουκέτα στην αγορά - 21.000 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι!





Σύμφωνα με τη συνομοσπονδία, η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς, με αποτέλεσμα αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις ηλικίας 10-15 ετών, να εμφανίζονται ως αδύναμος κρίκος, καθώς σημειώνουν σημαντικά υψηλότερο ποσοστό αρνητικών αποτιμήσεων.




Κραυγή αγωνίας για άλλη μία φορά από τη ΓΣΕΒΕΕ, η οποία σε σχετική της έρευνα καταγράφει αρνητικά πρόσημα αναφορικά με την πορεία των επιχειρήσεων για το επόμενο εξάμηνο. Περίπου 12.500 με 13.000 επιχειρήσεις, κυρίως πολύ μικρές και αυτοαπασχολούμενοι, αναμένεται να διακόψουν τη δραστηριότητά τους. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, από τα πιθανά λουκέτα των επιχειρήσεων αναμένεται να προκύψει υψηλός κίνδυνος απώλειας συνολικά 21.000 θέσεων εργασίας! Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι δραματικός, αν σκεφτεί κανείς ότι η ανεργία έχει ήδη «χτυπήσει» κόκκινο, και η χώρα μας έχει αναδειχθεί για άλλη μία φορά «πρωταθλήτρια» ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τη μελέτη η αποτίμηση του α’ εξαμήνου 2017 σηματοδοτεί τη σημαντική υποχώρηση των αρνητικών δεικτών οικονομικού κλίματος, και συνδυάζεται με ιστορικό υψηλό 2ετίας στους δείκτες σταθεροποίησης (αύξηση κατά 9,3 μονάδες) και βελτίωσης (οριακή αύξηση κατά 1,2%) στο σύνολο των επιχειρήσεων. Για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 5 άτομα, με υψηλό κύκλο εργασιών και με ηλικία έως 5 ετών, το άθροισμα θετικών- σταθερών αποτιμήσεων υπερβαίνει για πρώτη φορά τις αρνητικές αποτιμήσεις.

Οι προσδοκίες σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο διατηρούν αρνητικό πρόσημο, αλλά σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις από το Φεβρουάριο του 2015. Το 47,4% των επιχειρήσεων αναμένει επιδείνωση (από 58,8%), μόλις το 10,9% βελτίωση (από 11%), ενώ 1 στις 3 επιχειρήσεις δεν αναμένει καμιά μεταβολή.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.