Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΑ 121 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΣΤΑ: ΠΩΣ ΑΦΕΘΗΚΕ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ»;

Τι απαντά η εταιρεία του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, μετά τον τεράστιο σάλο που δημιουργήθηκε με τα 121 κιλά κοκαΐνης - Με ανακοίνωσή ...

Μυστήριο με τα 121 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα: Πώς αφέθηκε «ελεύθερο»;






Τι απαντά η εταιρεία του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, μετά τον τεράστιο σάλο που δημιουργήθηκε με τα 121 κιλά κοκαΐνης - Με ανακοίνωσή της η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το πλήρωμα ανακάλυψε τα ναρκωτικά και τα παρέδωσε στις αρχές του Περού




Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο του εφοπλιστή Κούστα συνεχίζει το δρομολόγιό του, καθώς του επετράπη ο απόπλους από το Περού.

Σύμφωνα με την Danaos δεν υπήρξε εμπλοκή του πληρώματος ή της εταιρείας στην υπόθεση των ναρκωτικών.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει η εταιρεία με ανακοίνωσή της τα ναρκωτικά τα βρήκε το ίδιο το πλήρωμα και τα παρέδωσε στις αρχές του Περού.



Μάλιστα, η εταιρεία του Γιάννη Κούστα αναφέρει ότι τα ναρκωτικά ανακαλύφθηκαν σε δυσπρόσιτο χώρο του «Dimitris C» από το πλήρωμα του πλοίου που στη συνέχεια ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές του Περού.




Παρόλα αυτά πουθενά δεν δικαιολογείται το πώς πέρασαν μέσα στο πλοίο ούτε ένα ούτε δύο αλλά 121 κιλά κοκαΐνης χωρίς να το αντιληφθεί κανείς.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η εταιρεία αφήνει να εννοηθεί ότι μπήκαν 121 κιλά ναρκωτικών μέσα σε ένα πλοίο χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας και μετά, εντελώς τυχαία, τα βρήκε το πλήρωμα...

Στην ανακοίνωσή της, η Danaos Shipping αναφέρει ότι ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος, ωστόσο το πλήρωμα βρέθηκε αθώο και το πλοίο απέπλευσε στις 3 το μεσημέρι της 17ης Σεπτεμβρίου. Πάντως, το γεγονός ότι το πλοίο έφυγε χωρίς πρόβλημα από το Περού και συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό του, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του πληρώματος ή της εταιρείας στην όλη υπόθεση.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της εταιρείας:

«ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ DANAOS SHIPPING ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Η DANAOS SHIPPING CO LTD, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας, διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για
διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το πλήρωμα του, στο λιμάνι Ilo του Περού, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά.

Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου».



Πώς έγινε γνωστή η υπόθεση με τα ναρκωτικά

Όπως έγραφε νωρίτερα το Tradewinds οι αρχές του Περού έκαναν έφοδο σε πλοίο της Danaos Shipping που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Ilo.




Σύμφωνα με την γνωστή ιστοσελίδα ναυτιλιακών νέων, οι Περουβιανοί ανακάλυψαν 121 κιλά κοκαΐνης μέσα σε τρεις τσάντες, καθώς και το ποσό των 16.243 δολαρίων, όταν πραγματοποίησαν έρευνα στο containership «Dimitris C» της Danaos Shipping του Γιάννη Κούστα.

Το πλοίο είχε φτάσει στο λιμάνι του Ilo στις 13 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από το Iquique της Χιλής, με τελικό προορισμό τον Ισημερινό.

Στο πλοίο επέβαιναν 23 άτομα ως πλήρωμα, από τους οποίους οι 16 ήταν Ουκρανοί, οι τρεις Ρώσοι και οι τέσσερις Τανζανοί.

H υπόθεση πάντως είναι αρκετά θολή και δυστυχώς διασύρει διεθνώς την ελληνική ναυτιλία ενισχύοντας την πεποίθηση που έχει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ότι το εφοπλιστικό λόμπι δεν επιχειρεί με καθαρά χαρτιά...
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.