Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ΜΑΡΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Τι αυτοκίνητα οδηγούν εκείνοι, που έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς ποινής στο γερμανικό Point System λόγω σοβαρών τροχ...






Τι αυτοκίνητα οδηγούν εκείνοι, που έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς ποινής στο γερμανικό Point System λόγω σοβαρών τροχαίων παραβάσεων;





Ισχύει η άποψη, ότι οι οδηγοί των γρήγορων αυτοκινήτων είναι πιο πιθανόν να παραβιάσουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ή μήπως πρόκειται για ένα ακόμη κλισέ και για προκατάληψη; Την απάντηση δίνει το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών στη Γερμανία, όπου καταγράφονται με επιμέλεια όλοι οι βαθμοί ποινής των παραβατών σε αντίθεση με τη χώρα μας, όπου το λεγόμενο Point System υπολειτουργεί.

Σε έρευνα που έγινε μεταξύ των καταγεγραμμένων οδηγών στο γερμανικό Point System προέκυψε ένα ιδιότυπο Top Ten με βάση τους βαθμούς ποινής τους σε σχέση με τη μάρκα του αυτοκινήτου τους. Ας δούμε ποιες είναι οι δέκα εταιρείες αυτοκινήτων με τους πιο απείθαρχους οδηγούς, διευκρινίζοντας ότι στην έρευνα υπολογίστηκαν μόνον μάρκες με ικανό αριθμό αυτοκινήτων στους γερμανικούς δρόμους και όχι εταιρείες supercars, όπως Ferrari ή Lamborghini.

1. Porsche

Κατά βάθος τους κατανοούμε, γιατί είναι όντως δύσκολο να μην παρασυρθείς στο τιμόνι ενός μοντέλου της γερμανικής μάρκας. Οι οδηγοί των Porsche στη Γερμανία συγκεντρώνουν μιάμιση φορά περισσότερους βαθμούς ποινής από τον μέσο όρο όλων των καταγεγραμμένων παραβατών, ταυτόχρονα όμως προκαλούν και τα λιγότερα τροχαία ατυχήματα!

2. Land Rover

Ποιος να το περίμενε, ότι μία εταιρεία που ειδικεύεται στα κυριλέ τζιπ, θα βρισκόταν στη δεύτερη θέση του Top Ten; Ωστόσο και εδώ υπάρχει μία λογική, καθώς τα σύγχρονα Land Rover εφοδιάζονται με πανίσχυρα μοτέρ, δίνουν μία αίσθηση άτρωτης ασφάλειας και δεν έχουν καμία σχέση με τα αργοκίνητα Defender του παρελθόντος.

3. Saab

Μπορεί να έχει χρεοκοπήσει η σουηδική μάρκα και να μη βλέπεις πλέον πολλά μοντέλα της στους δρόμους, όμως οι ολοένα λιγότεροι κάτοχοί τους φαίνεται ότι έχουν έφεση προς τις τροχαίες παραβάσεις.

4. Jeep

Και εδώ υπάρχει μία εξήγηση. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η υψηλή θέση οδήγησης στα SUV και στα οχήματα εκτός δρόμου δίνει μία αίσθηση ανωτερότητας και υπεροψίας σε ορισμένους κατόχους τους, με αποτέλεσμα να παραβιάζουν ευκολότερα τον Κ.Ο.Κ.





5. BMW

Εδώ έχουμε να κάνουμε σε μεγάλο βαθμό με σπορ μοντέλα οδηγοκεντρικού χαρακτήρα, που παρασύρουν ευκολότερα τους οδηγούς τους προς την «αμαρτία» στο τιμόνι.

6. Αudi

Ισχύουν λίγο – πολύ ό,τι και στην περίπτωση της BMW, αφού πολλά Audi είναι γρήγορα αυτοκίνητα με σπορ χαρακτήρα.

7. Jaguar

Μόνον τζέντλεμαν δεν αποδεικνύονται οι κάτοχοι των μοντέλων της βρετανικής μάρκας σύμφωνα με το γερμανικό Point System, καθώς καταλαμβάνουν την έβδομη θέση στο σχετικό Top Ten.

8. Αlfa Romeo

Η ιταλική μάρκα έχει φανατικούς φίλους χάρη στην εξαιρετική αίσθηση οδήγησης των αυτοκινήτων της. Προφανώς αυτή η ιδιότητα βάζει σε πειρασμό, όσους κάθονται στο τιμόνι τους.

9. Subaru

Η σπουδαία ιστορία της ιαπωνικής μάρκας στους αγώνες Ράλι δεν έχει σβηστεί κατά τα φαινόμενα από τη μνήμη κάποιων κατόχων αυτοκινήτων Subaru και το αποτέλεσμα είναι η ένατη θέση στο Top Ten τροχαίας παραβατικότητας στη Γερμανία.

10. Volvo

Θεωρείται με βάση εμπεριστατωμένες έρευνες η ασφαλέστερη μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο. Ίσως λοιπόν να πιστεύουν ορισμένοι ιδιοκτήτες Volvo, ότι μπορούν να ρισκάρουν άφοβα λίγο παραπάνω.

Συμπέρασμα

Από το Top Ten απουσιάζουν σχεδόν όλες οι μαζικές μάρκες αυτοκινήτων, όπως Toyota, VW, Peugeot, Hyundai, κλπ. Αντίθετα συναντούμε σε αυτό αποκλειστικά εταιρείες αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και με σπορ χαρακτηριστικά, οπότε ισχύει ότι οι συγκεκριμένοι κάτοχοι είναι πιο απείθαρχοι. Στη Γερμανία τουλάχιστον, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία.

Πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.