Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙ ΟΜΩΣ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ TURBOPROP STV-100TP KAI ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΡΟΣΚΑΦΗ!!!

defence-point.gr _ Ημέρα ορόσημα για την ελληνική αεροπορική βιομηχανία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 5η Αυγούστου, αφού την ημέρα ...






defence-point.gr_ Ημέρα ορόσημα για την ελληνική αεροπορική βιομηχανία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 5η Αυγούστου, αφού την ημέρα εκείνη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δοκιμές τροχοδρόμησης του πρώτου ελληνικού κινητήρα Τurboprop STV-100TP επί ενός μετασκευασμένου υπερελαφρού αεροσκάφους Avid Flyer.





Γράφει ο Γιώργος Τσιμπούκης

Ο κινητήρας STV-100TP της ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Stuttgart Engineering, δοκιμάστηκε αρχικά εκτεταμένα επί του αεροσκάφους στο έδαφος, τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο και στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησαν οι δοκιμές τροχοδρόμησης του αεροσκάφους από όπου προέρχεται και το βίντεο.

Η απόδοση του κινητήρα ήταν εξαιρετική και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων μηχανικών. Οι δοκιμές τροχοδρόμησης του αεροσκάφους εξοπλισμένου με τον κινητήρα STV-100TP θα συνεχιστούν ολόκληρο τον μήνα όπου και λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες, 37 βαθμοί Κελσίου) θα δοκιμαστεί η απόδοση του κινητήρα υπό άκρως ρεαλιστικές συνθήκες καύσωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν την ημέρα των δοκιμών δεν κατεγράφησαν διακυμάνσεις στην απόδοση του κινητήρα, καθώς και κραδασμοί. Επιπλέον χαρακτηριστικό του κινητήρα είναι η απλότητα στις διαδικασίες έναρξης και τερματισμού της λειτουργίας του STV-100TP.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την απόφαση της εταιρείας να αναπτύξει Τurboprop κινητήρες για…

 ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.