Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ «ΚΟRBUT FLIP»: Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΛΓΑΣ ΚΟΡΜΠΟΥΤ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ, ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ - ΒΙΝΤΕΟ -

Δείτε την απίστευτη εμφάνιση της 17χρονης Όλγας Κορμπούτ. Αυτό, ναι, θα έπρεπε να είναι το πρώτο 10άρι στην ιστορία της ενόργανης γυμ...





Δείτε την απίστευτη εμφάνιση της 17χρονης Όλγας Κορμπούτ. Αυτό, ναι, θα έπρεπε να είναι το πρώτο 10άρι στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής.



Μέχρι τώρα οι περισσότεροι γνωρίζαμε την περίφημη Νάντια Κομανέτσι ως το απόλυτο "δεκάρι" στην ενόργανη γυμναστική. Μία αθλήτρια που έχει γράψει την δική της ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και έχει γίνει πρότυπο για χιλιάδες μικρά κορίτσια που ασχολούνται με το άθλημα.

Όμως, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972, σχεδόν 11.000 φίλαθλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του προγράμματός της, η Όλγα Κορμπούτ επιχείρησε μια κίνηση που όμοιά της δεν είχε εμφανιστεί. Η τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, σε ηλικία 17 ετών, επιχείρησε μια φιγούρα η οποία ξεσήκωσε τον κόσμο, ενώ ο Άγγλος sportcaster που μετέδιδε τους Αγώνες, δεν μπορούσε να κρύψει το θαυμασμό του κατά τη διάρκεια της περιγραφής της εμφάνισής της.

Η κίνηση αυτή ονομάστικε «Korbut Flip», θεωρήθηκε μια από τις πιο δύσκολες στο συγκεκριμένο αγώνισμα και απαγορεύτηκε, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Δείτε την εκπληκτική αυτή εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.