Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

OI EYZΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ... ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΥΖΩΝΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤ...







ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ... ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΥΖΩΝΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
Την ιστορική επίσκεψη των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στη Νότια Αυστραλία, στις 19 Απριλίου, κατέγραψαν καρέ-καρέ τρεις διακεκριμένοι φωτογράφοι της πολιτείας, ανάμεσά τους και η ομογενής Κατίνα Ροζακλή. Ο Πολ Μπράντσοου, ο Σέιν Ρέιντ και η Κατίνα Ροζακλή έγιναν οι σκιές των 12 Ευζώνων όπως και των επικεφαλής του αγήματος, του λοχαγού της Προεδρικής Φρουράς Θεοφάνη Κασιμάτη και της ανθυπασπιστή του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Σοφίας Παυλίδου, στην πρώτη τους επίσκεψη στην Αδελαΐδα.




Το φωτογραφικό υλικό τους ήταν τόσο συγκλονιστικό για τους ομογενείς που αποτέλεσε θέμα της έκθεσης «Ψυχή: Πες μου την ιστορία μου και θα σου πω τη δική σου».

Η έκθεση ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως το τέλος του μήνα, κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 12:00 έως τις 15:00, τοπική ώρα, στην επίσημη αίθουσα εκδηλώσεων του οίκου ευγηρίας Βασιλειάδας στο Κρόιντον. «Οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν ιστορικές φωτογραφίες και είμαστε περήφανοι που τις παρουσιάζουμε εμείς για πρώτη φορά στην Αυστραλία» δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της έκθεσης Κόνι Κωστή.

Ο Εύζωνας Κωνσταντίνος Λούσιας (φωτ.: Paul Bradshaw)

Κατά την παραμονή του αγήματος στην Αδελαΐδα, είχε κάνει το γύρο του κόσμου η φωτογραφία του 26χρονου Εύζωνα Κωνσταντίνου Λούσια που είχε δακρύσει ακούγοντας τα συγκινητικά λόγια του θεοφιλέστατου επισκόπου Δορυλαίου Νίκανδρου!


Τη φωτογραφία που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης είχε τραβήξει ο Πολ Μπράντσοου.

«Η ένταση και η αγάπη του κόσμου που ένιωσα να με πλημμυρίζει εκείνη τη στιγμή σε συνδυασμό με το πάθος των λόγων του Επισκόπου, που μιλούσε με τόση αγάπη για την Ελλάδα και τους εύζωνες, κορύφωσαν την συγκίνησή μου. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου» είχε δηλώσει τότε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Νέο Κόσμο, ο Εύζωνας που κατάγεται από τη Γαβριά, ένα μικρό χωριό στην Άρτα και αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι σε ηλικία μόλις εννέα χρόνων.

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.