Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΙΡΙ - ΦΙΡΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ... ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕ NATVEX ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

  Νέες προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο με νέες NAVTEX και ΝOTAM oι οποίες "δεσμεύουν" παράτυπα περιοχές, με την πρόφα...

 







Νέες προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο με νέες NAVTEX και ΝOTAM oι οποίες "δεσμεύουν" παράτυπα περιοχές, με την πρόφαση της διεξαγωγής στρατιωτικών ασκήσεων.






Όλα δείχνουν ότι με αυτές τις ενέργειες η Τούρκια δείχνει τη δυσαρέσκεια της σχετικά με το ενεργειακό πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης των υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, με δύο νέες διαδοχικές NΑ που εξέδωσε χθες ο σταθμός Αττάλειας του Γραφείου Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, με αριθμούς 818/17 και 819/17, «δεσμεύουν», για τις 31 Αυγούστου, περιοχή που ξεκινά από απόσταση 30 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Πάφου, εντός των τεμαχίων 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ, έκτασης 1.500 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων.

Δείτε τις NAVTEX όπως εξέδωσε ο σταθμός Αττάλειας του Γραφείου Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού:








Η περιοχή φτάνει οριακά μέχρι και τα όρια της ζώνης διέλευσης των σκαφών υποστήριξης της γεώτρησης του West Capella, ενώ επικαλύπτει και σημαντικό μέρος της περιοχής που «δεσμεύτηκε» για τις παράνομες δραστηριότητες του «Μπαρμπαρός» εντός της κυπριακής ΑΟΖ.





Σύμφωνα με την πρώτη παράτυπη NAVTEX ο σκοπός της δέσμευσης της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής είναι η διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά, από τις 9 μέχρι και τις 11 πριν το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης.

Με τη δεύτερη παράτυπη NAVTEX, που αφορά ακριβώς στις ίδιες συντεταγμένες και θαλάσσια περιοχή, αναφέρεται ότι την ίδια ημέρα, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, θα ρυμουλκήσει υποθαλάσσια συσκευή. Να σημειωθεί ότι παρόμοιες ανακοινώσεις για ρυμούλκηση υποθαλάσσιας συσκευής, είχε εκδώσει διαδοχικά τους τελευταίους μήνες, αλλά σε περιοχές δυτικά και σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από τις ακτές της Κύπρου.

Στην ίδια περιοχή, τις τελευταίες ημέρες επανήλθε η τουρκική φρεγάτα F494, που πλέει στην περιοχή κατά διαστήματα μετά την έναρξη της γεώτρησης στον στόχο «Ονησίφορος». Το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητά του εντός των τεμαχίων 1 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε, σχολιάζοντας δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη προβεί σε όλες τις σχετικές ενέργειες στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς για τις παράνομες πράξεις της Τουρκίας.

Περισσότερα στο newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.