Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

LIVE YOUR MYTH IN GREECE... ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΓΓΛΟ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΜΗΡΙΑΙΟ ΑΠΟ ΠΑΞΟΥΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τραυματίστηκε σε τροχαίο με δίκυκλο - Τον έβαλαν στο γκαράζ του πλοίου, χύμα, πάνω σε φορείο - «Εάν ήταν σοβαρά τραυματισμένος, τι θα...





Τραυματίστηκε σε τροχαίο με δίκυκλο - Τον έβαλαν στο γκαράζ του πλοίου, χύμα, πάνω σε φορείο - «Εάν ήταν σοβαρά τραυματισμένος, τι θα γινόταν» αναρωτιέται η ΠΟΕΔΗΝ

Την πρωτοφανή αντιμετώπιση από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας ενός Βρετανού τουρίστα στους Παξούς καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).




Ο άντρας που παραθέριζε στο νησί του Ιονίου ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο χθες, και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών από όπου άρχισε και η «Οδύσσειά» του στο ΕΣΥ.

Ο Άγγλος ασθενής διαπίστωσε με τον πιο «σκληρό» τρόπο τα κενά, τις ελλείψεις και την ένδεια του συστήματος Υγείας της Ελλάδας, απο το Κέντρο Υγείας του νησιού μέχρι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου τελικά διακομίστηκε.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας, στο Κέντρο Υγείας όμως δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο, οπότε ο εφημερεύων γιατρός προχώρησε ελλείψει εξοπλισμού, σε πιθανή διάγνωση κατάγματος με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κατάσταση της υγείας και του συγκεκριμένου τραυματία αλλα και καθε πιθανού επισκέπτη της μονάδας υγειας του νησιού που χρειάζεται υπηρεσίες υγειας.






Έτσι, αφού δεν μπορούσε να γίνει ακτινογραφία στον τραυματία, ο γιατρός διέγνωσε πιθανό κάταγμα μηριαίου και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας έδωσε εντολή για διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ωστόσο, η περιπέτεια του Βρετανού μόλις άρχιζε...

«Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας που είναι όχημα 20ετίας ανέλαβε τη διακομιδή με το καράβι της γραμμής χωρίς συνοδεία ιατρού. Τον ασθενή συνόδευσε ο φίλος του, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας ότι οι διακομιδές ασθενών δεν επιτρέπεται να γίνονται χωρίς γιατρό. Αλλά κι αυτό φαντάζει λίγο... εμπρός σε ό,τι ακολούθησε:

«Το ασθενοφόρο δεν εισήλθε στο καράβι γιατί το πλήρωμα του καραβιού δεν δέχθηκε να ταξιδέψει δωρεάν, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο!», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Ενώ η αυστηρή πολιτική απέναντι στο ΕΚΑΒ, που είχε πρωτίστως «θύμα» τον αλλοδαπό τραυματία, συνεχίστηκε από το πλήρωμα του πλοίου.

«Το πλήρωμα του καραβιού επίσης δεν επέτρεψε στον ασθενή να ανέβει στο κατάστρωμα του καραβιού. Ο ασθενής παρέμεινε στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο με το φίλο του χωρίς συνοδό ιατρό», καταγγέλλει η Ομοσπονδία, παραθέτοντας και φωτογραφικά ντοκουμέντα για το θλιβερό περιστατικό.


Στην Ηγουμενίτσα που αφίχθη το καράβι, περίμενε και παρέλαβε τον ασθενή όχημα – ασθενοφόρο της Πυροσβεστικής και οχι του ΕΚΕΒΑ, και τον μετέφερε στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις των γιατρών, τα ορθοπεδικά τραύματα του Βρετανού δεν ηταν πολυ σοβαρά και αντιμετωπίστηκαν. Ωστόσο, το ερώτημα πουπροκύπτει, και που ευλόγως θέτει η Ομοσπονδια, είναι «εάν ηταν σοβαρά τραυματισμένος, τι θα γινόταν;».


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.