Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΗΔΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ... Η ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ... ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΟ, FIFA... ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΙ...!!!

Αρχικά, όταν η φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου ήταν ακόμη στα χαρτιά, η πρόθεση της ομάδας να ενσωματώσει μήνυμα για τη Γενοκτονί...








Αρχικά, όταν η φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου ήταν ακόμη στα χαρτιά, η πρόθεση της ομάδας να ενσωματώσει μήνυμα για τη Γενοκτονία (και να έρθει σε σύγκρουση με την ΕΠΟ, ακόμα και με τη FIFA) προκάλεσε ποικίλεςαντιδράσεις, και μεταξύ των φιλάθλων και μεταξύ παραγόντων του ποδοσφαίρου στη Θράκη. Οι μεν πρώτοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, οι δεύτεροι κράτησαν απόσταση και μέχρι και σήμερα εκφράζουν έντονο προβληματισμό. Η φανέλα έφερε εκνευρισμό και δυσφορία και στην Τουρκία, όπως φαίνεται και από το δημοσίευμα της Birlik.




Η νέα εμφάνιση της ομάδας θα φέρει το χάρτη του Πόντου και τη φράση «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ».
Η παρουσίαση της φανέλας με την οποία η ομάδα θα αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης θα γίνει στις 21 Αυγούστου στις 21:00, στην Κομοτηνή στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο (Άλσος Περιφέρειας). Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονας θα κάνει τον αγιασμό, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Κακουλίδης θα κάνει μια ιστορική αναφορά με επίκεντρο τη νέα εμφάνιση.


Ο χάρτης από τον οποίο εμπνεύστηκε η ΠΑΕ Ποντίων

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν προσωπικότητες από τον ποντιακό χώρο, ανάμεσά τους ο Στέφανος Τανιμανίδης, επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (θα είναι αυτός που θα παρουσιάσει την εμφάνιση). Πρόσκληση έχουν λάβει και ποντιακά σωματεία της Θράκης προκειμένου να παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς και τραγούδια.




Μιλώντας στο pontos-news.gr ο Μιχάλης Κακουλίδης εξήγησε ότι η ομάδα μπορεί άνετα να εμφανιστεί στο γήπεδο με τη συγκεκριμένη φανέλα, διότι δεν φέρει πολιτικά και ρατσιστικά μηνύματα. Με βάση τους διεθνείς κανονισμούς της FIFA στα γήπεδα απαγορεύονται η πολιτική, ο ρατσισμός και η πρόκληση της απέναντι πλευράς.

«Έχει το χάρτη του Πόντου, την πατρίδα μας δηλαδή, όπως είναι και το όνομά μας», απαντά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων, και συνεχίζει: «Αν προβληματίζει ο χάρτης, πρέπει να προβληματίζει και το όνομά μας.

Εμείς έχουμε πάρει άδεια από την ΕΠΟ, από το Πρωτοδικείο, με το όνομα αυτό, ΠΑΕ Ποντίων».


(Φωτ.: Facebook / ΠΑΕ Ποντίων)


Κακουλίδης: Όποιος θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις ας κάνει προσφυγές στα αρμόδια όργανα και το θέμα θα συζητηθεί εκεί.

Η ΠΑΕ Ποντίων το τελευταίο διάστημα δεν… προλαβαίνει να απαντά στα αιτήματα όσων θέλουν να αγοράσουν τη νέα φανέλα. «Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε», αναφέρει και εξηγεί ότι οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί.

Δυσφορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης
Η νέα φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων έχει από την αρχή προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της ομάδας με τη διοργανώτρια Αρχή, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης. Σε νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το pontos-news.gr με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μάνο Γαβριηλίδη τόνισε ότι ο φορέας θα δει πώς θα κινηθεί από τη στιγμή η ΠΑΕ θα φορέσει τη φανέλα σε αγώνα.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.