Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

F- 35B «ΟΡΜΑ» ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ! Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΡΑΜΠΑ «SK- JUMP» - ΒΙΝΤΕΟ -

To F-35B δοκιμάζει την τεχνική απογείωσης από ράμπα (ski-jump) πριν την ανάπτυξη του τύπου στο νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen ...




To F-35B δοκιμάζει την τεχνική απογείωσης από ράμπα (ski-jump) πριν την ανάπτυξη του τύπου στο νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth.





Οι δυνατότητες βραχείας απογείωσης και κάθετης ανύψωσης του F-35B επιτρέπουν επιχειρήσεις από αεροπλανοφόρα που δεν διαθέτουν ανυψωμένο άκρο καταστρώματος πτήσεων (ski-jump ramp) όμως με την τεχνική αυτή το αεροσκάφος βρίσκεται στον αέρα μεταφέροντας περισσότερα όπλα και περισσότερο καύσιμο, για την προσβολή περισσοτέρων στόχων. Στο βίντεο από τις σχετικές δοκιμές, ένα βρετανικό F-35B απογειώνεται για πρώτη φορά με πλήρες φορτίο όπλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, ανάμεσά τους «έξυπνες» βόμβες Paveway IV και πυραύλους ASRAAM, από ομοίωμα καταστρώματος «ski-jump» στην βάση δοκιμών του αμερικανικού Ναυτικού στο Patuxent River.

To σύστημα «ski-jump» θα χρησιμοποιηθεί από τα συγκεκριμένα μαχητικά 5ης γενιάς στο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, το μεγαλύτερο πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού, όπως και στο υπό ναυπήγηση HMS Prince of Wales, ενδεχομένως και στα ιταλικά πλοία που θα αξιοποιήσουν το F-35. Το HMS Queen Elizabeth (R08) επεστρεψε σήμερα στον ναύσταθμο του Πόρτσμουθ, μετά τις δοκιμές ανοικτής θαλάσσης που πραγματοποιούσε το τελευταίο διάστημα.

Δείτε το F-35B να ορμά στον ουρανό από την εξέδρα «ski-jump» και πλάνα από τις πρόσφατες δοκιμαστικές πτήσεις του με Βρετανούς χειριστές από το αμερικανικό πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων USS Wasp (LHD-1) στα ακόλουθα ενδιαφέροντα βίντεο.







onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.