Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ...!!! «ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΩΝ»...!!!

ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ... Ο Αμερικανός διπλωμάτης και μεσολαβητής στη διαφωνία του ονόματος μετ...







ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ...

Ο Αμερικανός διπλωμάτης και μεσολαβητής στη διαφωνία του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας σε συνέντευξή του στο BBC, δήλωσε ότι η διαφορά έχει ιστορική σημασία και αντιπροσωπεύει το κλειδί για την οικοδόμηση ενός έθνους, και οι προσπάθειες του να λύσει το πρόβλημα ήταν να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μη το δουν ως ζήτημα εθνικής ταυτότητας, αλλά να βρεθεί μια διατύπωση για το όνομα της χώρας, που θα χρησιμοποιηθεί για διπλωματικούς σκοπούς.




Ο Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος εδώ και 23 χρόνια ασχολείται με το ζήτημα της διαφοράς μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι είναι κοντά στη λύση.

Ο Νίμιτς δήλωσε ότι κατανοεί την ελληνική πλευρά και το φόβο ότι μια μέρα η ψευδομακεδονία, θα μπορούσε να απαιτήσει τμήματα της επικράτειάς της, αλλά και, από την άλλη πλευρά, καταλαβαίνει την ψευδομακεδονία, της οποίας το όνομα προέρχεται από την ιστορία και την εποχή του βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ερωτηθείς εάν η ψευδομακεδονία κάποια μέρα θα είναι ανοικτή για την αλλαγή του ονόματος της, ο Νίμιτς λέει ότι είναι «πολύ σύνθετο ζήτημα που αφορά τα συναισθήματα».

Η διαφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ιστορική σημασία και αποτελεί το κλειδί για την οικοδόμηση ενός έθνους και ότι οι ηγέτες των Σκοπίων έχουν υποσχεθεί στους πολίτες ότι κάθε πρόταση θα πρέπει να περάσει από δημοψήφισμα.

Ο Νίμιτς, ο οποίος φέρεται να έχει, ήδη, ολοκληρώσει τον τελευταίο γύρο των συναντήσεων για το θέμα αυτό, πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει λύση.

Έχουν περάσει 26 χρόνια από τότε που τα Σκόπια κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την πρώην Γιουγκοσλαβία και από τότε υπάρχει η διαφωνία με την γειτονική Ελλάδα για το όνομα του κράτους τους, σημειώνει το δημοσίευμα της σερβικής ραδιοτηλεόρασης.
(rts.rs)
--

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.