Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: «ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»...!!!

Τούρκος πρώην διπλωμάτης, Οκτάι Άκσοϊ, δεν αποκλείει ακόμη και «άμεση παρέμβαση» της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου, ενό...

Τούρκος διπλωμάτης:  Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε στην Κύπρο για τα ενεργειακά






Τούρκος πρώην διπλωμάτης, Οκτάι Άκσοϊ, δεν αποκλείει ακόμη και «άμεση παρέμβαση» της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου, ενόψει των δραστηριοτήτων των ενεργειακών κολοσσών ΕΝΙ και Total, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ). «Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε προκλήσεις.




Η Τουρκία δεν θα διεξάγει στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο, ενόψει των γαλλικών και ιταλικών δραστηριοτήτων. Τουλάχιστον όχι άμεσα», δήλωσε ο Οκτάι Άκσοϊ στη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sputnik.

«Θα στραφούμε πρώτα στο ΝΑΤΟ, καθώς είμαστε μέλη της Συμμαχίας»

Όπως μεταδίδει το Sputnik στην αγγλική έκδοσή του, ο Τούρκος συνταξιούχος σήμερα διπλωμάτης, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως πρέσβης στη Φινλανδία, Ιορδανία και Σουηδία, συνεχίζει λέγοντας ότι «θα στραφούμε πρώτα στο ΝΑΤΟ, καθώς είμαστε μέλη της Συμμαχίας. Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την κατάσταση. Ωστόσο, αν η Συμμαχία πάρει το μέρος των ευρωπαϊκών χωρών, η Τουρκία θα λάβει από μόνη της αυστηρά μέτρα, που θα φτάνουν μέχρι και την άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του νησιού».

«Λάθος ανεπανόρθωτο η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.»

Σύμφωνα με τον Οκτάι Άκσοϊ, η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανεπίλυτα τα προβλήματά της υπήρξε λάθος «ανεπανόρθωτο» καθώς «οι Ελληνοκύπριοι είναι πλήρως ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση». «Είναι μέλη της ΕΕ και ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν ολόκληρο το νησί. Γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος», κατέληξε ο Τούρκος διπλωμάτης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.