Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟΛΙΜΑΝΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ... ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ - ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΨΑΓΜΕΝΟΙ» ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ

Ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια ξεπροβάλλει μια απαράμιλλου φυσικού κάλλους παραλία, η οποία φαντάζει ως ένα μέρος απρόσιτο και απαγορευ...






Ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια ξεπροβάλλει μια απαράμιλλου φυσικού κάλλους παραλία, η οποία φαντάζει ως ένα μέρος απρόσιτο και απαγορευμένο. Το Σεϊτάνι πήρε το όνομα του επί Τουρκοκρατίας, καθώς οι Τούρκοι το θεωρούσαν το λιμάνι του Διαβόλου, δηλαδή Σαϊτάν.




Το “Διαβολολίμανο” βρίσκεται στο τέλος ενός απόκρημνου φαραγγιού που ονομάζεται Κακοπέρατο, και δεν έχει οδική πρόσβαση. Είναι ενταγμένο στο δίκτυο προστασίας Natura 2000 γιατί φιλοξενεί φώκιες Μονάχους – Μονάχους.

Ο μόνος τρόπος για να το επισκεφθεί κανείς είναι να οπλιστεί με όρεξη, να αφήσει το αμάξι και να ξεκινήσει την πεζοπορία των τριών χιλιομέτρων. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Σάμου. Σεϊτάνι , Κολυμπήθρες Μετά το Καρλόβασι και την παραλία Ποτάμι, ξεκινάει ένας χωματόδρομος όπου μέχρι ένα σημείο πηγαίνει το αυτοκίνητο. Από εκεί οι ταμπέλες καθοδηγούν προς το μονοπάτι για την έναρξη της διαδρομής προς το Σεϊτάνι.






Το μονοπάτι είναι δύσβατο, αλλά αξίζει κάθε μέτρο ταλαιπωρίας. Μικρό Σεϊτάνι. Σημαντική περιοχή για τη Θαλάσσια χελώνα Caretta caretta και για την Μεσογειακή φώκια Monachus monachus. Μέτα από 10 λεπτά πεζοπορίας, μέσα από ελιές και μοναδική θεά στο Αιγαίο, ξεπροβάλει πρώτα το Μικρό Σεϊτάνι.

Μια βουτιά μοιάζει άκρως αναζωογονητική για την συνέχεια της πεζοπορίας που διαρκεί περίπου 45 λεπτά.


Στο τέλος της διαδρομής όμως υπάρχει το Μεγάλο Σεϊτάνι. Μια μαγευτική παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Το τοπίο έχει μια μοναδική άγρια ομορφιά και είναι τουριστικά είναι παρθένο. Το ιδιότυπο “Διαβολολίμανο” περιβάλλουν οι κατάφυτες πλαγιές του Κακοπέρατου, τις οποίες οι φυσιολάτρες μπορούν να εξερευνήσουν. ...

mixanitouxronou

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.