Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΛΥΒΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Η ακτοφυλακή της Λιβύης κατάσχεσε ένα ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο και κρατά τα μέλη του πληρώματός του, στην πλειονότητά τους Φιλιππινέ...





Η ακτοφυλακή της Λιβύης κατάσχεσε ένα ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο και κρατά τα μέλη του πληρώματός του, στην πλειονότητά τους Φιλιππινέζους ναυτικούς, με την υποψία ότι επιχείρησε να εξαγάγει λαθραία πετρέλαιο από τη χώρα.





Οι αρχές της Λιβύης έχουν προχωρήσει και άλλες φορές σε κατασχέσεις δεξαμενόπλοιων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου και βενζίνης εκμεταλλευόμενα το χάος που προκλήθηκε στη χώρα μετά την ανατροπή, το 2011, του Μουάμαρ Καντάφι.


Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων της χώρας, Αγιούμπ Κάσεμ, είπε ότι το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Λιβερίας, εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα στα ανοιχτά της Ζαουίγια από σκάφος που εκτελούσε περιπολία. «Η χωρητικότητα του τάνκερ είναι 6 εκατομμύρια λίτρα και πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο ελληνόκτητης εταιρείας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα 20 μέλη του πληρώματος ανακρίνονται.

Επτά χρόνια μετά τον εμφύλιο του 2011, η Λιβύη παραμένει βυθισμένη στο χάος και στις συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων ομάδων που διεκδικούν την εξουσία. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που στηρίζεται από τον ΟΗΕ για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα, αγωνίζεται εδώ και πολλούς μήνες να θέσει την κατάσταση υπό τον έλεγχό της.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.