Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΙΠΕ «ΒΟΘΡΟ» ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «ΕΝΑΣ ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ...






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΕΝΑΣ ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Οργισμένη αποδοκιμασία από τον πρόεδρο της Βουλής δηλώσεων που φέρεται να έχει κάνει ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης

Ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμάζει χαρακτηρισμούς όπως «βόθρος» και «κόπρος του Αυγείου» για τη Βουλή και τους βουλευτές, αντίστοιχα, που φέρεται να έκανε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλο εξέδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.






Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βούτσης υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους δηλώσεις «εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη» και ζητά την αποδοκιμασία τους.

Η δήλωση του Νίκου Βούτση έχει ως εξής:

«Τις προηγούμενες ημέρες και ενώ η συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη, αναπαράχθηκε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μια κυριολεκτικά απίστευτη φερόμενη ως δήλωση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται η Βουλή ως «βόθρος» και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου ως «η κόπρος του Αυγεία».

Ήλπιζα ότι θα υπήρχε διάψευση ή έστω ανασκευή επί των δηλώσεων που φαίνεται ότι έγιναν. Σε κάθε περίπτωση, δηλώσεις που πέραν των απαράδεκτων χαρακτηρισμών εμφορούνται και από ακραία φονταμενταλιστική, εν προκειμένω ορθόδοξη, αντίληψη δεν μπορούν να τυγχάνουν ασυλίας και να μην αποδοκιμάζονται από τους αρμόδιους πολιτειακούς και βέβαια θρησκευτικούς παράγοντες.

Επαναλαμβάνω, ελπίζω έστω και σήμερα οι εν λόγω δηλώσεις να διαψευστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.