Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ...!!! ΝΕΚΡΟΣ Ή ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ - ΦΟΡΟΥΣΕ ΖΩΝΗ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ!

Ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ είναι ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Λας Ράμπλας, στη Βαρκελώνη, το απόγευμα της Πέμπτης (17.0...





Ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ είναι ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Λας Ράμπλας, στη Βαρκελώνη, το απόγευμα της Πέμπτης (17.08.2017) - Την είδηση μετέδωσε η ισπανική εφημερίδα “La Vanguardia” και την αναπαράγουν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης - Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του, καθώς φέρεται να φορούσε ζώνη με εκρηκτικά
Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τον οδηγό του λευκού βαν, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στην Λας Ράμπλας, στη Βαρκελώνη, το απόγευμα της Πέμπτης (17.08.2017), σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «La Vanguardia».





Την ίδια ώρα, το ισπανικό ραδιοφωνικό δίκτυο «Cadena Ser» μεταδίδει πως «περιστατικό» σημειώθηκε στην περιοχή Σουμπιράτς, δυτικά της Βαρκελώνης και πως αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά. Την είδηση επιβεβαίωσε, λίγο αργότερα, η καταλανική αστυνομία.

«Ένας ύποπτος στο Σουμπιράτς είχε ζωστεί με κάτι που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε» ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

Το Σουμπιράτς είναι μια μικρή κοινότητα στο Αλτ Πενεδές, στην επαρχία της Βαρκελώνης, σε απόσταση μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Βαρκελώνης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.

Νωρίτερα, σήμερα, οι ισπανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Γιουσέφ Αμπουγιακούμπ. Μάλιστα ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «είναι οπλισμένος και επικίνδυνος».

Ο Αμπουγιακούμπ άρχισε να επιδεικνύει πιο συντηρητική, από θρησκευτική άποψη, συμπεριφορά στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του στο Μαρόκο. Αρνήθηκε να κάνει χειραψία με μια γυναίκα στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη γενέτειρά του τον Μάρτιο, είπαν.

Ο αδελφός του Αμπουγιακούμπ Χουσάιν και τα πρώτα ξεδέλφια του Μοχάμεντ και Όμαρ Χισάμι περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών από αστυνομικά πυρά στην Καμπρίλς. Όλοι κατάγονταν από τη μικρή μαροκινή πόλη Μριρτ.





Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες που δημοσίευσε η El Pais, συγγενής δυο εκ των τρομοκρατών υποστηρίζει ότι είναι ψέμα πως ριζοσπαστικοποιήθηκαν πολύ γρήγορα αφού τον τελευταίο χρόνο συναντούσαν συχνά τον ιμάμη που καταζητούν οι αρχές και θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης. Συναντούσε στο αυτοκίνητό του τουλάχιστον 4 από τους συμμετέχοντες και συζητούσαν για τουλάχιστον 2 ώρες κάθε φορά και μάλιστα αν περνούσε κάποιος από δίπλα τους σταματούσαν να μιλάνε και έκαναν πως κοιτούσαν τα κινητά τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να μην τους καταλάβουν οι αρχές, χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον τυπικά όταν ήταν σε δημόσια θέα. Τον Ιούνιο, μάλιστα, κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού είχαν αποφασίσει κατά την εκτίμησή του τι θα κάνουν και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι εκείνο το διάστημα άρχισαν να δείχνουν μεγάλη τρυφερότητα στις οικογένειές τους.

Το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης

Το απόγευμα της Πέμπτης (17.08.2017), ο οδηγός της φονικής επίθεσης με βαν, παρέσυρε και σκότωσε 13 ανθρώπους, στην Λας Ράμπλας. Στη συνέχεια, κατέλαβε ένα αυτοκίνητο και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στη διάρκεια της διαφυγής του.

Ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ, που έχει γεννηθεί στο Μαρόκο, στη συνέχεια οδήγησε το αυτοκίνητο πάνω σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας. Βρέθηκε αργότερα εγκαταλειμμένο, με το πτώμα του άνδρα στο εσωτερικό του.



Η μητέρα του, η Χανού Γκανιμί, κάλεσε το Σαββατοκύριακο τον γιο της να παραδοθεί, λέγοντας ότι προτιμά να τον δει στην φυλακή παρά νεκρό.

Τέσσερις άνθρωποι είχαν συλληφθεί μέχρι τώρα σε σχέση με τις επιθέσεις: τρεις Μαροκινοί και ένας πολίτης της Μελίγια, του ισπανικού θύλακα στη βόρεια Αφρική. Θα οδηγηθούν στο δικαστήριο στη Μαδρίτη που εκδικάζει υποθέσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ο Αμπουγιακούμπ ζούσε στη Ριπόλ, μια πόλη βόρεια της Βαρκελώνης, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελών,η καθώς και για μια ξεχωριστή φονική επίθεση μερικές ώρες αργότερα στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς, νότια της Βαρκελόνης.

Στην Καμπρίλς, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε περαστικούς και οι επιβαίνοντες σε αυτό βγήκαν έξω και προσπάθησαν να μαχαιρώσουν τον κόσμο. Πέντε ύποπτοι σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ενώ μία Ισπανίδα έχασε τη ζωή της κατά την επίθεση.

Σε ένα διάστημα περίπου επτά ωρών μετά την είσοδο του βαν στον πεζόδρομο της Ράμπλας το απόγευμα της Πέμπτης, επιτιθέμενοι σκότωσαν 15 ανθρώπους: 13 στη Ράμπλας, το θύμα στην Καμπρίλς και τον άνδρα στο αυτοκίνητο.

Από τους 120 ανθρώπους που τραυματίστηκαν στη Ράμπλας, εννέα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Καταλονίας, Κάρλες Μουντό, ανακοίνωσε πως όλα τα θύματα των επιθέσεων έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για έξι Ισπανούς, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που είχε και αργεντινή υπηκοότητα καθώς και ένα παιδί, τρεις Ιταλούς, έναν Καναδό, μία Βελγίδα, δύο Πορτογαλίδες, μια Αμερικανίδα και ένα παιδί με διπλή υπηκοότητα, αυστραλιανή και βρετανική.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.