Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ»... ΛΕΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ!!!

"Μύγες στο βάλτο" χαρακτήρισε τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σε ομιλία του στην πόλη...





"Μύγες στο βάλτο" χαρακτήρισε τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σε ομιλία του στην πόλη Malatya, αναφερόμενη στο YPG στη Συρία και στο PKK του Ιράκ!





"Δεν θα αφήσουμε τις οργανώσεις των Κουρδων να ησυχάσουν τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Γνωρίζουμε ότι αν δεν αποστραγγίσουμε το βάλτο, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από μύγες",δήλωσε χαρακτηριστικά!

"Είμαστε αποφασισμένοι να επεκτείνουμε το στιλέτο που μπήξαμε στην καρδιά της τρομοκρατικής οντότητας μέσω της «Ασπίδας του Ευφράτη» με νέες κινήσεις. Θα λάβουμε σημαντικά βήματα με νέες εκστρατείες στο εγγύς μέλλον. Καλύτερα να πληρώσουμε το τίμημα καταστρέφοντας σχέδια που στοχεύουν το μέλλον μας και την ελευθερία μας στην Συρία και το Ιράκ παρά στο δικό μας έδαφος" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν συχνές ανταλλαγές πυροβολικού τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και Κούρδων μαχητών του συριακού YPG που ελέγχουν μέρος των βορειοδυτικών συνόρων της Συρίας.

Οι τουρκικός Στρατός έχει συγκεντρώσει 25.000 προσωπικό στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από δυνάμεις των ΗΠΑ, του PKK και του PYD. Οι περιοχές είναι η Τελ Αμπιάντ, η Μανμπιντζ, η Αφρίν και το Τελ Ριφάατ.

Από τους 25.000 οι 15.000-17.000 είναι μαχητές του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και 8.000 στρατιώτες του τουρκικού Στρατού αναμένουν εντολές.

Το YPG αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι συνδέεται με κουρδικούς μαχητές στην Τουρκία, λέγοντας ότι ενδιαφέρεται μόνο για αυτοδιοίκηση στη Συρία και προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε τουρκική επίθεση θα απομακρύνει τους μαχητές από τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους που διεξάγει σε συμμαχία με τις τοπικές Αραβικές δυνάμεις.

 pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.