Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥΖΑΛΑ: ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ «ΒΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ» Σάλο προκαλο...




ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ «ΒΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ»
Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος, μιλώντας στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, ομολόγησε την επαναπροώθηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα συνολικά 392 προσφύγων, εφαρμόζοντας πιστά τον Κανονισμό του Δουβλίνου, ο οποίος, όμως, για τις άλλες χώρες της Ευρώπης των 27 παραμένει ανενεργός!





«Πριν από λίγες μέρες εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.



Οι γερμανικές και ελληνικές αρχές ασύλου έχουν αναλάβει την εφαρμογή της διαδικασίας. Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις. Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι. Γι’ αυτό θέλω να τις βοηθήσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας στο ARD, σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας (07/08/2017).
Η επαναπροώθηση στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα εισόδου των συγκεκριμένων προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφορά άτομα που συνέχισαν το ταξίδι τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ μετά το Μάρτιο του 2017.
Επί της ουσίας ο κ. Μουζάλας έρχεται να επιβεβαιώσει το αυτονόητο, ότι για τους Ευρωπαίους εταίρους μας η Ελλάδα είναι η «βολική κι εύκολη λύση», η πλέον πρόσφορη χώρα, για να καταστεί μια μεγάλη «αποθήκη» ανθρωπίνων ψυχών!
Όσο για το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Μέχρι τις 31/7/2017 κατατέθηκαν στις ελληνικές αρχές συνολικά 392 αιτήσεις. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες επαναπροώθησης στην Ελλάδα εξαρτώνται από τις ελληνικές αρχές». Η δήλωση αυτή δόθηκε ως απάντηση σε σχετικό ερώτημα του ARD και επισημαίνεται ότι το Βερολίνο υιοθετεί τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (8/12/2016), με την οποία είναι πλέον εφικτή, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, η επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα.
Αβραμόπουλος: Ο Κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί




Ωστόσο, το ARD φιλοξενεί και την τοποθέτηση το Έλληνα επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος υπογραμμίζει πως «ο Κανονισμός του Δουβλίνου δεν λειτουργεί βέβαια πλέον, ωστόσο εφαρμόζεται έως ότου αντικατασταθεί από ένα καινούργιο σύστημα. Προς το παρόν είναι μια γκρίζα ζώνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται νέες ρυθμίσεις, οι οποίες σχεδιάζεται να λάβουν την τελική τους μορφή εντός του 2017»
Πάντως, ο Καρλ Κοπ, υπεύθυνος της γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης ProAsyl για την Ευρώπη επέκρινε αυστηρά τις επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου στο ΑRD: «Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει καταστροφική, πολλοί πρόσφυγες είναι άστεγοι, η χώρα χρειάζεται επιπλέον βοήθεια. Δεν είναι εφικτή η επαναπροώθηση προσφύγων εκεί. Θα κάνουμε χρήση κάθε νόμιμου μέσου για να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία».
Τα ερωτήματα, λοιπόν, που τίθενται είναι εύλογα: Γιατί η Ελλάδα αποδέχεται μια τέτοια κατάσταση, τη στιγμή που είναι η χώρα που έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης την τελευταία τριετία;
Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διαμαρτύρεται μπροστά σε αυτή την απίστευτη και συνάμα τραγελαφική κατάσταση, όπου μία και μόνο χώρα – μέλος της ΕΕ εφαρμόζει πιστά το «γράμμα» του Κοινοτικού Δικαίου, ενώ οι υπόλοιπες είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε αρνούνται πεισματικά να δεχθούν στο έδαφός τους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως γίνεται, για παράδειγμα, στις λεγόμενες χώρες του Βίζενγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία κλπ.);
Με πληροφορίες από ARD, dpa, Deutsche Welle


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.