Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

«Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και των Σκοπίων έχουν αναγνωρίσει μια «ευτυχισμένη στιγμή», αξιωματούχοι των Τιράνων...





«Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και των Σκοπίων έχουν αναγνωρίσει μια «ευτυχισμένη στιγμή», αξιωματούχοι των Τιράνων δεν φαίνεται να έχουν και πολύ εμπιστοσύνη στους συναδέλφους τους στα Σκόπια», σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων ‘Republika’ επικαλούμενη την αλβανική ‘Politiko’.




Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις εντυπώσεις της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι και του υπουργού αρμόδιου για ξένες επενδύσεις των Σκοπίων, Ραμίζ Μέρκο, ο οποίος είναι ο τρίτος υπουργός που επισκέπτεται τα Τίρανα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μπουσάτι ανέφερε ότι η υποστήριξη της Αλβανίας για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, συνδέεται με τον όρο της επιτάχυνσης της διαδικασίας της θέσπισης ενός νόμου για την αλβανική γλώσσα. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί ως μια σκόπιμη κίνηση που θα δικαιολογούσε την υιοθέτηση αυτού του νόμου, ότι δηλαδή, τα Σκόπια θα μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μετά την ψήφιση του νόμου.

Τα αλβανικά μέση ενημέρωσης τονίζουν ότι η κυβέρνηση των Τιράνων ανακοίνωσαν την πρόθεσή της να ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ, όπως ακριβώς είχε κάνει η Ελλάδα για το όνομα.

«Τα Σκόπια βρίσκονται σε πορεία επίτευξης συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά εάν δεν περάσει ένα νόμο για την αλβανική γλώσσα, τότε κινδυνεύει με άλλο βέτο από το δυτικό της γείτονα», γράφει η αλβανική ‘Politiko’.
(republika.mk)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.