Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ...!!! ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΣΩΝ

Οι αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση της Παναγιάς της μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα, ενώ σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι που ζητούν την απ...







Οι αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση της Παναγιάς της μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα, ενώ σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι που ζητούν την αποστολή εναερίων μέσων.






Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στα Κύθηρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται και με πέντε οχήματα του στρατού και επιπλέον 8 οχήματα της πυροσβεστικής σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Την Πυροσβεστική απασχολούν δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στην περιοχή Δόκανα και το άλλο στην περιοχή Σταβιάνικα.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 30 οχήματα και επιπλέον 84 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 3 canadair και ένα ελικόπτερο.




Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ο πρώτος, πρόχειρος, απολογισμός από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτόν έχουν ήδη καεί 20.000 στρέμματα!

Αποστόλου: Όλος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης στη μάχη με τη φωτιά στα Κύθηρα

«Έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου​, που έχει μεταβεί στο νησί.

«Δίνουμε όλοι τη μάχη, με επικεφαλής την πυροσβεστική για τον έλεγχο μιας πολύ δύσκολης πυρκαγιάς. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι πολύ γρήγορα θα ελέγξουμε την πύρινη λαίλαπα» τονίζει ο κ. Αποστόλου, ο οποίος σε λίγη ώρα θα προεδρεύσει σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων.


eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.