Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Τη ενοποίηση του δυτικού κουρδικού θύλακα του Arfim, με τα κουρδικά καντόνια στην βορειοανατολική Συρία, π...







Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τη ενοποίηση του δυτικού κουρδικού θύλακα του Arfim, με τα κουρδικά καντόνια στην βορειοανατολική Συρία, προβάλλει ένας χάρτης που δημοσιεύεται στα τουρκικά ΜΜΕ και όπως καταγγέλλεται από την Άγκυρα, είναι το αμερικανικό σχέδιο για την ίδρυση ανεξάρτητης κουρδικής εστίας στην βόρειο Συρία.








Το πιο ενδιαφέρων στοιχείο αυτού του χάρτη, που ανατρέπει πολλά δεδομένα, είναι ότι οι Κούρδοι αποκτούν με προέκταση του καντονιού του Afrin έξοδο στην Μεσόγειο και έτσι υλοποιείται το γνωστό σχέδιο του «Βορείου Διαδρόμου» υπό κουρδική κυριαρχία, κάτι που για την Άγκυρα αποτελεί μια θανάσιμη εξέλιξη.




Ήδη οι πληροφοριες αναφέρουν ότι αμερικανικές δυνάμεις ενωμένες με τους Κούρδους είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή τουρκική προσβολή στον θύλακα του Afrin, ανεβάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στις σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ.

Ο χάρτης δείχνει και την υπόλοιπη Συρία με την διαίρεση της σε σφαίρες επιρροής.

Όλα αυτά όπως ήταν επόμενο έχουν εξαγριώσει τον Ερντογάν και κατήγγειλε δημόσια την συνεχιζόμενη προμήθεια οπλικών συστημάτων από τους Αμερικανούς στους Κούρδους.

Τώρα να δούμε τι θα κάνει η «αλεπού της Άγκυρας» και… πόσα απίδια έχει ο σάκος των απειλών της.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.