Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ: ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;

Σχεδόν το 1/3 του νησιού έγινε στάχτη από τη μανία της πύρινης λαίλαπας - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί υπό το φόβο νέων αν...

Εικόνες αποκάλυψης στα Κύθηρα: Ποιος φταίει για τη βιβλική καταστροφή;




Σχεδόν το 1/3 του νησιού έγινε στάχτη από τη μανία της πύρινης λαίλαπας - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί υπό το φόβο νέων αναζωπυρώσεων - Πολιτική αντιπαράθεση για τις ευθύνες και σοβαρές καταγγελίες για λάθη τις κρίσιμες ώρες




Τρεις εξαιρετικά δύσκολες ημέρες πέρασαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στα Κύθηρα καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (04/08), ενισχυμένη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, κατέκαψε με ιδιαίτερη μανία μεγάλη έκταση του νησιού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, όπως αυτή του αντιπεριφερειάρχη νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου στον ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για 20.000 στρέμματα καμένης γης.

Οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστική, μιλούν για έκταση πάνω από 15.000 στρεμμάτων, αλλά πλήρης καταγραφή των ζημιών θα γίνει μετά την κατάσβεση.



Η θετική εξέλιξη που έρχεται σήμερα Δευτέρα, 7 Αυγούστου από τα Κύθηρα είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τους αρμόδιους, η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο αλλά μόνο κάποιες διάσπαρτες μικρές εστίες.







«Αυτήν την ώρα στα Κύθηρα υπάρχουν κάποιες εστίες φωτιάς μόνο στις καμένες εκτάσεις και κυρίως στο νοτιοδυτικό μέτωπο του νησιού, που αντιμετωπίζονται δραστικά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και από τα εναέρια μέσα. Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» τονίζει, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.





Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η κατάσταση είναι καλύτερη στα Κύθηρα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς»δηλώνει και υπογραμμίζει ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Το έργο των πυροσβεστών βοηθάει σήμερα το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο νησί, παραμένουν όμως μεταβλητοί.

Οι δυνάμεις, όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, θα παραμείνουν και σήμερα και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αρχίσουν να αποδεσμεύονται από αύριο το πρωί.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.