Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΘΥΕΛΛΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΑΣΕΙ... ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Άλλο ένα πλήγμα στην Παιδεία κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου να ορίζει στο εξής η ...

Μετωπική σύγκρουση για τους σημαιοφόρους βάσει... κλήρωσης






Άλλο ένα πλήγμα στην Παιδεία κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου να ορίζει στο εξής η κληρωτίδα τους σημαιοφόρους στα Δημοτικά Σχολεία και όχι η βαθμολογία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.




Η εφαρμογή του μέτρου αφορά προς τον παρόν στα Δημοτικά Σχολεία, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα πέρασε από τη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα πολιτικής σύγκρουσης, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Η σύγκρουση συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, σήμερα Πέμπτη (3/8), με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να επανέρχονται στο ζήτημα, ανταλλάσσοντας πυρά.

ΣΥΡΙΖΑ: Δέσμια ακραίων αντιλήψεων η ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος της κυβερνητικής απόφασης, εξαπολύει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι «είναι δέσμια ακραία συντηρητικών και αναχρονιστικών αντιλήψεων που καμία σχέση δεν έχουν με την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων σχολείων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει, σημειώνοντας ότι «η ευρύτερη συζήτηση για τον εορτασμό των εθνικών επετείων στα σχολεία δεν πρέπει να ευτελίζεται με άναρθρες κραυγές, αλλά να διεξάγεται με επιχειρήματα που αρμόζουν σε μία σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία».

ΝΔ: Η τύχη και η αναξιοκρατία φιλοσοφία ζωής του Τσίπρα


Η ΝΔ απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλει πως «η τύχη, ο τζόγος, η αναξιοκρατία, η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες και τις αξίες των ανθρώπων που θέλουν και αγωνίζονται για την ατομική, αλλά και την συνολική πρόοδο, της Πατρίδας μας».

Και καταλήγει αναφέροντας: «όμως, τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση όπου ο Υπουργός Παιδείας λέει “οι καλοί καθηγητές και οι καλοί μαθητές να φύγουν από τη χώρα”, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί δεκάδες φορές με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών».

Πολιτική θύελλα για τους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία

Ήδη, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε από εχθές που έγινε γνωστή η κυβερνητική απόφαση για τον ορισμό των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης και όχι βάσει της βαθμολογίας. Η αντιπολίτευση έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης:

newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.