Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΛ ΜΠΑΠ,ΚΙΡΚΟΥΚ,ΜΟΣΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ»

Ο εγγονός του Αμπντουλχαμίτ του 2ου δηλώνει : Η περιοχή βόρεια από το Χαλέπι και η Ελ Μπαπ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο με τίτλο του π...






Ο εγγονός του Αμπντουλχαμίτ του 2ου δηλώνει : Η περιοχή βόρεια από το Χαλέπι και η Ελ Μπαπ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο με τίτλο του παππού μου.

“Οι Εβραίοι αντιλήφθηκαν πως δεν θα μπορούσαν να πάρουν τα εδάφη που είχε αγοράσει ο παππούς μου”




Ο Ορχάν Οσμάνογλου-εγγονός 4ης γενιάς του σουλτανου Αμπντουλχαμίτ του 2ου είπε: “Από το 1880 άρχισε να αγοράζει εδάφη στην Παλαιστίνη. Ο σουλτάνος έδινε μεγάλη σημασία στην Γάζα. Και αυτό δεν το έκανε μόνο στην Παλαιστίνη, αλλά σε πολλά μέρη στην περιοχή εκεί.

Η περιοχή βόρεια από το Χαλέπι και η Ελ Μπαπ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο με τίτλο του παππού μου. Διαθέτουμε έγγραφα, ο σουλτάνος αγόρασε τόσο πολλές ευαίσθητες περιοχές που σχεδόν όλη την περιοχή γύρω από την Ιερουσαλήμ την αγόρασε. Αυτή η ευαισθησία υπήρξε πολύ σημαντική. Πολύ σημαντική φυσικά υπήρξε και η σιδηροδρομική γραμμή προς την Μέκκα (Hicaz hattı). Οι Εβραίοι αντιλήφθηκαν πως δεν θα μπορούσαν να πάρουν τα εδάφη που είχε αγοράσει ο παππούς μου.

Σιγά σιγά είχαν αρχίσει να αγοράζουν εδάφη αλλά όταν ανέβηκε στον θρόνο ο σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ, αυτό το απαγόρευσε. Εκατό χρόνια πριν ο σουλτάνος είχε δει την σημασία αυτών των εδαφών. Στην Λωζάννη χάσαμε την Μοσούλη και το Κιρκούκ αλλά οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι ακόμη στο όνομα του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ.

http://m.t24.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.