Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ... Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΑΕΙ ΟΔΙΚΩΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΛΑΒΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα στον σκοπιανό Τύπο αναφορικά με την επιλογή του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να μην μετ...







Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα στον σκοπιανό Τύπο αναφορικά με την επιλογή του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να μην μεταβεί στα Σκόπια αεροπορικώς αλλά αντίθετα να ταξιδέψει οδικώς.




Ο λόγος βέβαια είναι, όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, για να μην δώσει την ικανοποίηση να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο που έχουν ονομάσει «Μέγας Αλέξανδρος».

Αναφέρουν πιο συγκεκριμένα τα σκοπιανά δημοσιεύματα:

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναμένεται να φθάσει την Πέμπτη στα Σκόπια οδικώς.

Ο λόγος είναι, όπως και στην προηγούμενη επίσκεψή του, να αποφύγει την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, «Μέγας Αλέξανδρος», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, συνεχίζει το κείμενο, δεν γνωρίζουμε την ακριβή διαδρομή που θα ακολουθήσει, δεδομένου ότι η εθνική οδός από τη Γευγελή στα Σκόπια έχει την ονομασία «Φίλιππος ο Β’ της Μακεδονίας» και είναι ένας δρόμος που δεν θα ήθελε να διαβεί ο Έλληνας υπουργός.

Ο Κοτζιάς κατά την άφιξη του στα Σκόπια, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο, Γκιόργκε Ιβάνοφ καθώς και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Επισήμως, θέμα συζήτησης θα είναι η διαφορά του ονόματος, αλλά θα συζητηθούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και η υλοποίησή τους μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας μας αρνείται το συνταγματικό όνομα της χώρας και επιμένει σε μια συμβιβαστική ονομασία. Το ήμισυ της συνολικής γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται εντός των συνόρων της Ελλάδας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.