Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Άρχισε να υπερχειλίζει ένα από τα κυριότερα φράγματα έξω Χιούστον, την ώρα που ο τυφώνας Χάρβεϊ επελαύνει, δοκιμάζοντας τις αντοχές ...






Άρχισε να υπερχειλίζει ένα από τα κυριότερα φράγματα έξω Χιούστον, την ώρα που ο τυφώνας Χάρβεϊ επελαύνει, δοκιμάζοντας τις αντοχές του.

Σύμφωνα με τις Αρχές του Τέξας, μηχανικοί προσπαθούν να αποτρέψουν τις πλημμύρες γειτονικών κοινοτήτων αποδεσμεύοντας μικρές ποσότητες νερού από το φράγμα.




Ωστόσο, ο επικεφαλής για τη διαχείριση των υδάτων Τζεφ Λίντνερ ανέφερε ότι τα επίπεδα του νερού κοντεύουν να ξεπεράσουν το χείλος της δεξαμενής.

Αν και η υπερχείλιση δεν φαίνεται να απειλεί την σταθερότητα του φράγματος, μπορεί να οδηγήσει τη στάθμη των υδάτων στην περιοχή του ποταμού Μπάφαλο Μπαϊού, ο οποίος περνά από τμήμα της πόλης του Χιούστον.

Ο τυφώνας Χάρβεί που προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες στο Τέξας αρχίζει σταδιακά να πλήττει τη Λουιζιάνα. Οι καταρρακτώδεις βροχές ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή της στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον, έξι εκ των οποίων ανήκαν στην ίδια οικογένεια. Πέθαναν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα ορμητικά νερά, όπως δήλωσαν συγγενικά τους πρόσωπα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τοπικοί αξιωματούχοι έχουν συστήσει σε κατοίκους έξι συνοικιών να απομακρυνθούν από τις εστίες τους προτού υπάρξει κίνδυνος αύξησης της στάθμης του νερού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια επισκέφθηκαν σήμερα το Τέξας προκειμένου να δουν από κοντά τις καταστροφές που έχει προκαλέσει ο τυφώνας, ο οποίος πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα. Παρόλα αυτά οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται.

eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.