Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΝΟΧΗΣ! ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

Η Άγκυρα μάλλον θα δυσκολευτεί να εξηγήσει πώς βρέθηκαν τουρκικοί αντιαρματικοί εκτοξευτές σε αποθήκες οπλισμού των τζιχαντιστών. Ο εκ...




Η Άγκυρα μάλλον θα δυσκολευτεί να εξηγήσει πώς βρέθηκαν τουρκικοί αντιαρματικοί εκτοξευτές σε αποθήκες οπλισμού των τζιχαντιστών. Ο εκτοξευτής HAR-66, η τουρκική έκδοση του αμερικανικού φορητού αντιαρματικού M72 LAW ανακαλύφθηκε και καταγράφηκε στα περίχωρα της Μοσούλης από την οργάνωση Conflict Arms Research η οποία έχει σκοπό της την ιχνηλάτιση οπλισμού που καταλήγει σε εμπολέμους σε διάφορες συρράξεις ανά τον κόσμο.





Αν και πολλές φορές το συγκεκριμένο αντιαρματικό όπλο συγχέεται με τον ρωσικό εκτοξευτή RPG-18, σχεδόν ακριβές αντίγραφο του αμερικανικού Μ72, οι οδηγίες χρήσης σε... άπταιστα τουρκικά δεν αφήνουν αμφιβολίες για την προέλευση του εκτοξευτή που εγκαταλείφθηκε μαζί με άλλο οπλισμό από τους τζιχαντιστές στην γειτονιά Αλ Τζοσακ στις παρυφές της Μοσούλης. Σύμφωνα με ερευνητές της εν λόγω οργάνωσης, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί πώς κατέληξε τουρκικός οπλισμός και μάλιστα αντιαρματικός στα χέρια του ISIS.

Τουρκικοί αντιαρματικοί HAR-66 έχουν βρεθεί από μαχητές των κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) και στην Συρία, φιγουράροντας στην ιστοσελίδα των Κούρδων μαζί με άλλες φωτογραφίες και βίντεο λαφύρων από το Ισλαμικό Κράτος. Τα λάφυρα προέρχονται από τις επιχειρήσεις των Κούρδων για την απελευθέρωση της συριακής πόλης Τάμπκα, το τελευταίο προπύργιο του ISIS πριν την πρωτεύουσα του “χαλιφάτου” στην Ράκκα.








onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.