Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΔΥΟ ΠΕΤΖΕΤΕΛ ΤΗΣ Π.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ... ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΑΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟΙ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ...

Με κυβερνητική απόφαση, αναχωρούν με το πρώτο φως της μέρας από τη Θεσσαλονίκη δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, τα οποία θα συμμετάσ...




Με κυβερνητική απόφαση, αναχωρούν με το πρώτο φως της μέρας από τη Θεσσαλονίκη δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, τα οποία θα συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών γύρω από τα ελληνικά χωριά.





Όπως έγινε γνωστό, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν στις περιοχές που είναι τα χωριά Γεωργουτσάτες, Χουλιαράτες, Γράψη Δρόβιανη, και Φρουστάνη.

Σε απόγνωση βρίσκονται δέκα ελληνικά μειονοτικά χωριά στους δήμους της Δρόπολης και της Φοινίκης στην Αλβανία. Στον δήμο Δρόπολης στο χωριό Γράψη δύο σπίτια, ένας ναός και μια αποθήκη κάηκαν και απειλήθηκε η ζωή τριών ηλικιωμένων. Ένας παλιός ναός κάηκε και στη Φράστανη.

Οι πυρκαγιές έχουν φτάσει στα χωριά Φράστανη, Λιούγκαρη, Γεωργουτσάτι και Ζερβάτι. Εστία φωτιάς απειλεί μεγάλη αποθήκη υγραερίου και αρκετές παραγωγικές μονάδες στο Γεωργουτσάτι. Οι κάτοικοι, με επικεφαλής τον δήμαρχο Δρόπολης Αχιλλέα Ντέτσικα δίνουν μεγάλη μάχη για να αντιμετωπίσουν τα ισχυρά πύρινα μέτωπα.

Στο δήμο Φοινίκης ένα μεγάλο κομμάτι του μεγάλου φυσικού πάρκου "Γαλάζιου Μάτι" έχει παραδοθεί στις φλόγες. Τα χωριά Πετσά, Μουζίνα και Καρδικάκι απειλούνται άμεσα. Το μέτωπο της πυρκαγιάς οδεύει προς τη Δρόβιανη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.