Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΟΙ «ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Τουλάχιστον συγκινητική είναι η προσπάθεια που γίνεται στη Δράμα σχετικά με τη διατήρηση των λεγόμενων «Τοίχων Καλοσύνης» που λειτουρ...





Τουλάχιστον συγκινητική είναι η προσπάθεια που γίνεται στη Δράμα σχετικά με τη διατήρηση των λεγόμενων «Τοίχων Καλοσύνης» που λειτουργούν στην πόλη από μία ομάδα εθελοντών.





Μέσα από τη σχετική σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο Facebook οι εθελοντές, πληροφορούμαστε ότι στη Δράμα υπάρχουν 35 διαφορετικοί Τοίχοι Καλοσύνης, που καλύπτουν μεγάλο μέρος της πόλης και συντηρούνται όλοι από τη συγκεκριμένη ομάδα των εθελοντών.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η λειτουργία των «Τοίχων» δεν έχει σταματήσει καθόλου από τον Φεβρουάριο του 2016 που φτιάχτηκαν – αντίθετα φαίνεται να ενδυναμώνεται συνεχώς. Τα μηνύματα και οι φωτογραφίες που υπάρχουν αναρτημένες στη σελίδα των «Τοίχων» στο Facebook, μαρτυρούν ότι οι εθελοντές εργάζονται ακατάπαυστα για τη συντήρηση των τοίχων, αλλά και ότι οι πολίτες της Δράμας στηρίζουν αδιάκοπα αυτή τη δράση προσφέροντας συνεχώς φαγητό ή ξηρά τροφή για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.




Η προσφορά του φαγητού είναι συνεχής και αδιάκοπη και μάλιστα έχει οργανωθεί σε τέτοιο σημείο, που γίνεται ακόμη και σε πακέτα μιας χρήσεως με γραμμένο το είδος του φαγητού που περιέχεται και την ημερομηνία της παρασκευής του. Κάποιοι δε, αφήνουν στα πακέτα τους ακόμη και ευχές όπως το «δεκαπενταυγουστιάτικο» τάπερ, που φαίνεται στη φωτογραφία.
Επιπλέον, οι εθελοντές που στηρίζουν τη λειτουργία των τοίχων, έχουν καταφέρει να ενεργοποιήσουν στην κατεύθυνση της προσφοράς εκτός από πολλούς μεμονωμένους πολίτες και επαγγελματίες, σχολεία και άλλους φορείς της πόλης τους.
Δυστυχώς, οι τρεις «Τοίχοι Καλοσύνης» που είχαν δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη δεν είχαν την ίδια τύχη με αυτών της Δράμας αφού πολύ γρήγορα οδηγήθηκαν στην παρακμή μιας και δεν αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό ούτε από τους προσφέροντες, ούτε όμως και από τους ωφελούμενους.
reportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.