Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΚΥΛΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το σκυλί νοσηλεύεται από την Κυριακή σε κλινική και έχει υποστεί βαριά τραύματα. Ανεξέλεγκτο φαίνεται να είναι πια το φαινόμενο των ...






Το σκυλί νοσηλεύεται από την Κυριακή σε κλινική και έχει υποστεί βαριά τραύματα.


Ανεξέλεγκτο φαίνεται να είναι πια το φαινόμενο των αγριογούρουνων που εμφανίζονται σε κατοικημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης αναζητώντας φαγητό και προκαλώντας ζημίες και τραυματισμούς σε οικόσιτα και κατοικίδια ζώα.




Την Κυριακή το βράδυ, έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους στην περιοχή των Ελαιώνων του δήμου Πυλαίας Χορτιάτης και επιτέθηκαν σε ένα σκύλο, δημιουργώντας του βαριά τραύματα. «Τον έχουν χτυπήσει στα πόδια και στην περιοχή του θώρακα. Ευτυχώς δεν του τρύπησαν τον θώρακα, γιατί θα το χάναμε» δηλώνει στο Seleo, ο Ηλίας Ζαχαριάδης, ιδιοκτήτης του σκύλου, ράτσας βαϊμαρανερ, που έχει τραυματιστεί.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το σκυλί εξαφανίστηκε την Κυριακή στις 12:00 το βράδυ και ο ιδιοκτήτης του το έψαχνε. Γύρω στις 2:00, τον καλέσανε νοσηλευτές του νοσοκομείο «Γένεσις», οι οποίοι βρήκαν το σκυλί στο προαύλιο του νοσοκομείου, σε άσχημη κατάσταση. «Ο σκύλος έχει πάνω καρτελάκι με το τηλέφωνο μου, έτσι με βρήκαν. Όταν πήγα εκεί το σκυλί ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Από εκείνη την ώρα μέχρι σήμερα νοσηλεύεται σε κλινική» αναφέρει ο κύριος Ζαχαριάδης.

«Τα ένστικτα του σκυλιού μου, είναι κυνηγού από την φύση του, αλλά εγώ τον έχω για συντροφιά μέσα στο κήπο μου. Όμως, προχθές δεν τον πρόλαβα. Λογικά, πήρε τις μυρωδιές, όταν πέρασαν από μπροστά του και στη συνέχεια τα ακολούθησε και του επιτέθηκαν» αναφέρει ο κύριος Ζαχαριάδης για την επίθεση των αγριογούρουνων.

Είναι θέμα που απασχολεί τους κατοίκους του Πανοράματος, της Εξοχής, του Χορτιάτη, του Ασβεστοχωρίου, των Πεύκων, τουλάχιστον εδώ και ενάμιση χρόνο. Τα αγριογούρουνα, λόγω της ανάπτυξης ενός υβριδίου αγριόχοιρου, που προέκυψε από διασταύρωση αγριόχοιρου και ήμερων γουρουνιών έχουν πολλαπλασιαστεί και ζητούν τροφή σε αυλές σπιτιών.

Ο Ηλίας Ζαχαριάδης, μας ανέφερε πως καθημερινά πλέον είναι επισκέψεις των αγριογούρουνων στην περιοχή, ακόμα και πριν πέσει ο ήλιος, καθώς πια έχουν εξοικειωθεί.

Σε επικοινωνία μας που είχαμε με τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, μας ενημέρωσαν πως για το θέμα δεν ευθύνεται ο δήμος αλλά το Δασαρχείο. Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτης, έχει στείλει επιστολές στο Δασαρχείο, ζητώντας την επίβλεψη του θέματος.

Δείτε τις φωτογραφίες από τα τραύματα του σκύλου:








seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.