Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΤΟΥΦΕΚΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ!

ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘ...

121





ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ...




Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος, επισήμανε στο μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Έδωσε έτσι προς πάσα κατεύθυνση και ιδίως προς την πλευρά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ξεκάθαρη απάντηση για όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τα περί σχέσης των Ελλήνων με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν κάποιος μπορούσε να δει από ψηλά την γενικότερη εικόνα, όχι μόνο την σημερινή, αλλά όλων των εποχών, θα έβλεπε τους Έλληνες απανταχού να προστρέχουν σε κάθε εκκλησία, σε κάθε παρεκκλήσι, σε χωριά και βουνά, να προσκυνήσουν την Παναγία.

Αυτό, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως «αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε σήμερα στον Ι.Ν Μεγάλης Παναγιάς στην Θήβα, ο οποίος εορτάζει τα 150 χρόνια λειτουργίας. Παράλληλα δε σήμερα εορτάζονται τα 50 χρόνια του Αρχιεπισκόπου στην Ιερωσύνη.

Οι εορτασμοί στην Θήβα έγιναν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε εμμέσως στο ζήτημα επισημαίνοντας πως «γνωρίζουμε όλοι, ιδίως σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι το Έθνος των Ελλήνων έχει άρρηκτους δεσμούς με την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία» και σε άλλο σημείο πως «η Ιστορία διδάσκει ότι σε δύσκολους χρόνους τούτο το Κράτος είχε την συμπαράσταση της Εκκλησίας. Και σήμερα ακόμα, σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μιας Κοινωνίας που χειμάζεται, ενός Λαού που δοκιμάζεται, η συμβολή της Εκκλησίας είναι καθοριστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.