Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΟΠΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ: ΝΕΚΡΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟ BBC!

"Η Liz MacKean ήταν μία από τις πιο αποτελεσματικές και αποφασισμένες δημοσιογράφους που γνώρισα ποτέ. Ήταν πραγματικά ατρόμητη...






"Η Liz MacKean ήταν μία από τις πιο αποτελεσματικές και αποφασισμένες δημοσιογράφους που γνώρισα ποτέ. Ήταν πραγματικά ατρόμητη και έκανε όνομα μέσα από τις έρευνες της και τα δύσκολα θέματα που επέλεγε να προσεγγίσει. Και ήταν πάντα με την πλευρά των θυμάτων: αυτών που παραμελήθηκαν, που δεν τους πίστεψαν ή που υπέστησαν ακόμη χειρότερα".




Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που ακούγονται στο -έστω και μικρό- βίντεο αφιέρωμα στη δημοσιογράφο που ναι μεν ξεσκέπασε το σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους του ΒΒC, με βδελυρό "αρχηγό" τον διάσημο παρουσιαστή, Jimmy Savile, για τη βραβευμένη δημοσιογράφο που βρέθηκε νεκρή κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Είναι λόγια του συναδέλφου της David Grossman, που μαζί με τον επίσης δημοσιογράφο, Stuart Denman δημιούργησαν αυτό το βίντεο και μάλιστα με αναφορές στο σκάνδαλο που κλόνισε την αξιοπιστία του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου, αλλά τελικά κατέστρεψε τη γενναία ρεπόρτερ...

Οι δυο τους επιχειρούν να δώσουν και μια εικόνα όχι μόνο της επαγγελματία, αλλά και του ανθρώπου που υπήρξε η MacKean: καλή φίλη, με χιούμορ, σοβαρή και συνεπής, αλλά και ταξιδιάρα, πάντα έτοιμη για την επόμενη περιπέτεια, με όποιο κόστος, αφιερωμένη μητέρα και σύζυγος.

 Όπως αποκαλύπτεται σ' αυτό το ούτε 3 λεπτών αφιέρωμα -που, όμως, αποκαλύπτει τη διάθεση των δύο συναδέλφων της MacKean να κάνουν το χρέος τους απέναντί της- η δημοσιογράφος είχε συνεχίσει να εργάζεται στο "Channel 4" με το ίδιο πάθος και την ίδια επιμονή για τα ρεπορτάζ της, χωρίς τίποτα να προμηνύει το τέλος στα 52 της χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.