Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ... AYTOI EINAI OI 7 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ»

Μπορεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία να ξεσήκωσε πολιτική κόντρα ωστόσο στο παρασκήνιο υπάρχει άλλο ένα ζήτημα που προκύπτει και δεν ε...




Μπορεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία να ξεσήκωσε πολιτική κόντρα ωστόσο στο παρασκήνιο υπάρχει άλλο ένα ζήτημα που προκύπτει και δεν είναι άλλο από τους βουλευτές που είχαν ψηφίσει τον νόμο Διαμαντοπούλου και τώρα ψήφισαν αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ.





Ο νόμος Γαβρόγλου πρόκειται ουσιαστικά για πλήρες «ξήλωμα» του νόμου που είχε ψηφιστεί με 255 ψήφους. Τότε, το 2011 «ναι» είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ «όχι» είχαν ψηφίσει τα κόμματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως όμως προκύπτει από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, υπάρχουν αυτήν την στιγμή επτά βουλευτές που τώρα ξήλωσαν με την ψήφο τους τον νόμο που είχαν οι ίδιοι ψηφίσει πριν από έξι χρόνια!

Συγκεκριμένα η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η Έλενα Κουντουρά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, άνηκαν στους 255 βουλευτές που είχαν ψηφίσει τον νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου. Σημειώνεται ότι ο Πάνος Καμμένος, σήμερα απουσίαζε από την συνεδρίαση.

Αυτό συνέβη καθώς το 2011 οι βουλευτές αυτοί άνηκαν στις κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, οι πέντε από αυτούς είναι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ τρεις είναι και υπουργοί στο κυβερνητικό σχήμα.

eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.