Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΕΡΙΞΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Την ενοχή του είχε προτείνει και ο εισαγγελέας υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος του ήταν εξυβριστικός Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τρ...




Την ενοχή του είχε προτείνει και ο εισαγγελέας υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος του ήταν εξυβριστικός





Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε την Τετάρτη το βράδυ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος παραπέμφθηκε στο εδώλιο μετά από μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, μετετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε δυσφήμιση δια του Τύπου.

Η μήνυση αφορά δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc στο οποίο περιλαμβανόταν φωτογραφία της μηνύτριας και του συζύγου της και παραπλεύρως λεζάντα που ανέφερε «στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα».

Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε στην αγόρευση του ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν αυτά που αναφέρονταν στην ανάρτηση είναι αληθή ή ψευδή καθώς εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του ο εισαγγελέας επισήμανε ότι η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμιση, ενώ τόνισε ότι υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση αλλά ο τρόπος του δημοσιογράφου ήταν εξυβριστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.