Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ... ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΛΛΑ 60 ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ!

ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΚ" ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Ενώ η Τουρ...

Φρίκη ο Ερντογάν – Ακόμα 60 φορτηγά με βαρύ οπλισμό έστειλαν οι Αμερικανοί στους Κούρδους





ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΟΚ" ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ενώ η Τουρκία προϊδεάζει για νέα πιθανή εισβολή στη βόρεια Συρία, σε εδάφη που ελέγχονται από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις(SDF), το ρωσικό Sputnik μετέδωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ έστειλαν ακόμα 60 φορτηγά που μετέφεραν βαρύ οπλισμό και τεθωρακισμένα οχήματα στους Κούρδους.




Μέλος των SDF επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί έστειλαν και μερικά φορτηγάκια TOYOTA («αγροτικά» όπως τα ξέρουμε εμείς), τα οποία στον πόλεμο της Συρίας χρησιμοποιούνται αντί για τζιπάκια.

«Οι Αμερικανοί μας έστειλαν τεθωρακισμένα Χάμερ και βαρύ οπλισμό για την πολιορκία της Ράκα. Μεταξύ των όπλων παραλάβαμε ρουκέτες, οπλοπολυβόλα, κιάλια και ολμοβόλα. Τα όπλα και τα τεθωρακισμένα οχήματα έρχονται στη Ροβάζα [σ.σ. συριακό Κουρδιστάν – βόρεια Συρία] από το ιρακινό Κουρδιστάν από το συνοριακό πέρασμα Σεμέλκα. Οι φάλαγγες των φορτηγών φτάνουν μέχρι σε κοντινή απόσταση από τη Ράκα. Όπλα και τεθωρακισμένα κατέφτασαν με 60 φορτηγά. Οι Αμερικανοί μας στέλνουν συνεχώς βαρύ οπλισμό και τεθωρακισμένα οχήματα», δήλωσε το μέλος των SDF στο Sputnik.

Παρά την εναντίωση της Άγκυρας, οι Αμερικανοί έχουν στείλει από τις 15 Μαΐου 468 φορτηγά με όπλα και εφόδια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνισχυρίστηκε ότι τα σύνορα της Τουρκίας απειλούνται από τους Κούρδους της Συρίας και επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία κανενός κουρδικού κράτους στη Συρία.

Δείτε φωτογραφίες από το εν λόγω κονβόι:






http://www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.