Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΚΟΠΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ -

Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας παρευρέθηκε σήμερα στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκ...






Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας παρευρέθηκε σήμερα στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιου.





Μέλη της Λέσχης, φορώντας τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, απέτισαν φόρο τιμής αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο τον επί 43 έτη μητροπολίτη της πόλης τους.

Τα μέλη της Λέσχης μαζί με χιλιάδες πιστούς ακολούθησαν τη σορό μέσω πομπής διά της οδού Ομονοίας μέχρι του Μνημείου του Αποστόλου Παύλου, πλάι στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, κι από εκεί στην ιερά μονή του Αποστόλου Σίλα, όπου ενταφιάστηκε ο μητροπολίτης – κοντά στο τελευταίο μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργου που ολοκλήρωσε, τη νέα σύγχρονη μονάδα φροντίδας υπερηλίκων και χρονίως πασχόντων, που ξεκίνησε να λειτουργεί το χειμώνα του 2017 αλλά δυστυχώς ο μακαριστός δεν πρόλαβε να την εγκαινιάσει επισήμως.


Η σορός του μακαριστού μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και σήμερα το μεσημέρι που τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

Φωτογραφίες: Λέσχη Ποντίων Καβάλας.

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.