Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ... ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ 3 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ

Τα πτώματα τριών αστυνομικών μιας πόλης του βόρειου Μεξικού βρέθηκαν χθες σε έναν επαρχιακό δρόμο, μερικές ώρες μετά την απαγωγή τους ...




Τα πτώματα τριών αστυνομικών μιας πόλης του βόρειου Μεξικού βρέθηκαν χθες σε έναν επαρχιακό δρόμο, μερικές ώρες μετά την απαγωγή τους από άγνωστους ενόπλους, γνωστοποίησαν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Οι τρεις αστυνομικοί έκαναν περιπολία με δύο αυτοκίνητα το βράδυ της Παρασκευής στη Σαλαμάνκα, μια πόλη της Πολιτείας Γουαναχουάτο, όταν "οπλισμένοι και μασκοφόροι άνδρες" τους σταμάτησαν και τους ανάγκασαν να μπουν στα δικά τους αυτοκίνητα, δήλωσε η Ροσίο Μάγιο, στέλεχος της εισαγγελίας.





Έπειτα από έρευνες που αποδείχθηκαν άκαρπες, "τα πτώματα τριών ανδρών, με δεμένα τα χέρια και τραύματα από πυροβόλα όπλα" βρέθηκαν σε έναν δρόμο χθες το πρωί, δήλωσε η Μάγιο, και "τα σωματικά χαρακτηριστικά τους" οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τους αστυνομικούς που απήχθησαν το βράδυ της προηγουμένης.

Η Πολιτεία Γουαναχουάτο, όπου συγκρούονται για εδάφη και επιρροή τα καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, Σιναλόα και Σέτας, αποτελεί θέατρο συχνών βίαιων επεισοδίων που συνδέονται με την εμπορία ναρκωτικών.

Ευρύτερα, το Μεξικό, χώρα όπου παράγονται και από το έδαφος της οποίας περνούν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών, βιώνει ένα νέο κύμα βίας που αποδίδεται στις συγκρούσεις μεταξύ καρτέλ που διακινούν τα ναρκωτικά και στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος τους στις ΗΠΑ.

Αφότου η κυβέρνηση του Μεξικού άρχισε τον λεγόμενο πόλεμο εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών το 2006, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στη χώρα έχουν ξεπεράσει τους 200.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.