Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΟ «ΜΗΛΕ»... ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ - ΒΙΝΤΕΟ -

Μπορεί να διανύουμε τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και στην κυριολεξία να βράζει η χώρα, ωστόσο υπάρχει ένα σημείο στην Κρήτη,...





Μπορεί να διανύουμε τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και στην κυριολεξία να βράζει η χώρα, ωστόσο υπάρχει ένα σημείο στην Κρήτη, το οποίο έχει πάντα χιόνι.

Οσοι καύσωνες και να έρθουν, όσα ζεστα και υγρά καλοκαίρια, το χίονι στο σημείο εκείνο παραμένει και συσσωρεύεται.







Πρόκειται για ένα προσβάσιμο (ίσως όχι από όλους) μέρος στα Λευκά Όρη. Το σπηλαιόβαραθρο «Μηλέ» που βρίσκεται στη βορεινή πλευρά της οροσειράς σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.

Η ιδιαιτερότητα του σημείου είναι ότι δεν «το βλέπει» ποτέ ο ήλιος, με αποτέλεσμα τα χιόνια που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα να μην λιώνουν.


Οπως μάλιστα αναφέρει το Cretapost, αυτό το μοναδικό θέαμα που παρουσιάζει η «Μηλέ» προσελκύει εκατοντάδες ορειβάτες και φυσιολάτρες που σπεύδουν να απολαύσουν το σπηλαιοβάραθρο από κοντά.

Μία τέτοια παρέα ανέβηκε στη Μηλέ την περασμένη βδομάδα και έβγαλε φωτογραφίες αναρτώντας τις στο προφίλ «Λευκά Όρη» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την λεζάντα «Σπηλαιοβάραθρο Μηλέ στα Λευκά Όρη, εκεί που το χιόνι δεν λιώνει ποτέ. Κάπου στα 1800 μέτρα
υψόμετρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.