Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΩΟ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Ο ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ 31 ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ - ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ '74

Ενα μακάβριο εύρημα αντίκρισαν στο νοσοκομείο Αθαλάσσας στην Κύπρο το απόγευμα της Πέμπτης, όταν κατά τη διάρκεια εκσκαφής ανακαλύφθη...





Ενα μακάβριο εύρημα αντίκρισαν στο νοσοκομείο Αθαλάσσας στην Κύπρο το απόγευμα της Πέμπτης, όταν κατά τη διάρκεια εκσκαφής ανακαλύφθηκαν οστά από τον ομαδικό τάφο των 31 νοσηλευομένων που βομβαρδίστηκε κατά την εισβολή της 20ής Ιουλίου του 1974.




Τα οστά, τα θραύσματα από βόμβες και τα μικρά κομμάτια ενδυμάτων βρέθηκαν σε σημείο δίπλα από το θάλαμο «5» και πλέον τοποθετούνται πλησιέστερα στο Γενικό Νοσοκομείο από ό,τι στο Ψυχιατρείο.

Μετά τις εξελίξεις θα κατατεθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να ξεκινήσουν οι εκσκαφές. Επιστήμονες εντόπισαν τα αντικείμενα, θαμμένα σε βάθος περίπου τριών μέτρων, στον χώρο όπου πιστεύεται βρίσκεται ο ομαδικός τάφος, πίσω από το νεκροτομείο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονταν στο νοσοκομείο, τα σώματα των θυμάτων, τρεις από του οποίους Τουρκούπριοι, θάφτηκαν την επόμενη ημέρα, σε κάποιον κρατήρα στον κήπο του Ψυχιατρείου.

Τα πρώτα ευρήματα τα οποία εντοπίστηκαν πιθανόν να είναι προσωπικά αντικείμενα των 31 θυμάτων από τον βομβαρδισμό του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, από την τουρκική Αεροπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.